Haberler

Osmaniye - Kastabala Antik Kenti'nde Kaçak Kazı Yapıp Tarihi Eserleri Tahrip Ettiler

Kastabala Antik Kenti'nde kaçak kazı yapıp tarihi eserleri tahrip ettiler Çukurova'nın Efesi olarak adlandırılan Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde kimliği belirsiz kişilerce kaçak kazı yapılıp tarih eserler tahrip edildi.

Kastabala Antik Kenti'nde kaçak kazı yapıp tarihi eserleri tahrip ettiler

Çukurova'nın Efesi olarak adlandırılan Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde kimliği belirsiz kişilerce kaçak kazı yapılıp tarih eserler tahrip edildi.

Osmaniye il merkezinin 12 kilometre kuzeyinde bulunan Kastabala Hierapolis Antik Kenti'nde bugün sabah saatlerinde amatör olarak fotoğraf çekimi yapan bir kişi, sütunlu yolun sonunda bir çok tarihi parçanın tahrip edildiğini, kazı yapıldığını ve iş makinesine ait palet izlerini gördü. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Osmaniye Müze Müdürlüğü yetkilileri gelerek inceleme yaptı.

Sütunlu caddeleri, anfi tiyatrosu, bazilikası, kilise, hamam kalıntıları ve kalesi ile 1500 dönümlük alan üzerinde bulunan Kastabala'da jandarmanın yapmış olduğu incelemede 50 metrekarelik bir alanda iş makinesiyle kazı yapıldığı ve daha sonra çukurun kapatıldığı belirlendi. Jandarma, define avcıları olduğu tahmin edilen kişilerin kimliğini belirlemek için bölgeyi gören güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları incelemede bir çok tarihi eserin tahrip edildiğini saptadı.

2009 yılında Bakanlar Kurulu'ndan alınan kararla Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Hacı Zeyrek başkanlığında Kastabala Hierapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başlamış ve geçen yıl antik kazı çalışmalarının 6'ncı etabı tamamlanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Osmaniye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

bu tarihimize sahip çıkmayın bakalım yetkililer neolacak bu osmaniyenin ye ilgisizlik utanıyoruz artık Osmaniyeli olarak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title