Haberler

Osmaniye'de Eğitime Hayırsever Desteği

Osmaniye'de, Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi bahçesine yapılan Bedir Yılmaz Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı.

Osmaniye'de, Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi bahçesine yapılan Bedir Yılmaz Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Cevdetiye beldesindeki programda yaptığı konuşmada, öğrenci yurdunun 100 kişi kapasiteli olduğunu söyledi.

Osmaniye'de bin 173 dersliğe ulaşıldığını kaydeden Cerrah, "Devletimiz, eğitime çok önem veriyor. Bu nedenle en iyi seviyeye ulaşabilmesi için önemli yatırım yapıyor. Eğitime hayırsever katkısı ve devlet ödeneği ile birlikte 108 milyon harcandı. Derslik başına 32 öğrenci düşen Osmaniye'de çok sayıda okul yapıldığı için 4+4+4 sistemine geçilmesinde herhangi bir zorluk yaşanmadı. Hayırseverlerimiz, eğitim konusunda bize yardımcı oluyor ve ilimize okullar, yurtlar yapıyor. Tüm hayırseverlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Kız yurdumuz hayırlı olsun" dedi.

Cerrah, kız yurdunu yaptıran hayırsever Bedir Yılmaz'a teşekkür etti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da, kentte taş üstüne taş konduğunda yorgunlukların unutulduğunu kaydetti.

Önal, "Osmaniye'de okul yaptıran hayırseverlerimize ve bugün açılışını yaptığımız Bedir Yılmaz Kız Yurdu'nu yaptıran Bedir Yılmaz beyefendiye çok teşekkür ediyor, yurdumuzun Osmaniye'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Hayırsever İşadamı Bedir Yılmaz ise eğitimin her zaman öncelikli olması gerektiğine inandığını söyledi. Yurt yaptırdığı için mutlu olduğunu kaydeden Yılmaz, "Dört kızım, bir gelinim vardı. Şimdi kız yurdu yaptırmak nasip oldu. Şimdi burada kalacak öğrencilerle birlikte 105 kızım oldu" dedi.

Vali Cerrah, açılış yaparak protokol mensuplarıyla kız yurdunu gezdi. - OSMANİYE

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Cerrah Ahmet Cevdet Suat Önal Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title