Haberler

Osmangazi Ramazan'da da Heryerde

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayında Kayhan'dan Balkanlar'a kadar her yerde düzenleyeceği iftar ve Ramazan eğlenceleriyle vatandaşa tadına doyulmaz bir Ramazan yaşatacak.

"Ramazan'da da her yerdeyiz" diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Erzak yardımıyla gönüllere, iftar sofralarıyla ayın bereketine, geleneksel eğlencelerimizle gülümsemelere ortak olacağız" dedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan coşkusunu mahallere taşıyacak olan Osmangazi Belediyesi, dopdolu programıyla 20 farklı mahallede "Geleneksel Ramazan Etkinlikleri" düzenleyecek. Ramazan coşkusunun sınırları aşacağını söyleyen Dündar, Priştine, Prizren ve Kırcaali'de de Ramazan etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

KAYHAN'DA GELENEKSEL EĞLENCE

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan Geleneksel Kayhan Ramazan Eğlenceleri'nin Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) ile birlikte Gökdere Kültür Merkezi'nde düzenleneceğini açıklayan Başkan Dündar, eğlencelerin tarihi çarşıya renk katacağını belirtti. Esnafın geçmiş dönemlerde yapılan etkinliklere tam destek verdiğini hatırlatan Dündar "Bir yandan esnafa sahip çıkıyor diğer yandan da Ramazan ruhunu tarihi çarşımıza taşıyoruz. Karagöz-Hacivat, ortaoyunu, fasıl programları ve ilizyon gösterileriyle renklenecek Ramazan akşamlarına tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

İFTARDA BULUŞACAĞIZ

Ramazan ayı boyunca her akşam Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde iftar yemeği düzenleyeceklerini açıklayan Dündar, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi 7 bin aileye de erzak dağıtılacağını söyledi. Dündar "Muhtarlarımızla irtibata geçtik, durum tespitinin ardından tek tek vatandaşın kapısını çalıp gerekli desteği sağlayacağız. Birlik ve beraberliğimiz bu güzel ayda pekişecek" dedi.

SINIRLARI AŞIYORUZ

Ramazan coşkusunun sadece Osmangazi'de değil, Balkanlarda da hissedileceğini vurgulayan Başkan Dündar, "Her yıl düzenlediğimiz 1. Murad Hüdavendigar'ı Anma Etkinlikleri kapsamında Hüdavendigar'ın şehit olduğu Kosova'nın başkenti Priştine ve Bursa'daki türbesinde iftar yemeği vereceğiz. Bu yıl anma etkinliklerini böylesine anlamlı bir ayda gerçekleştirmiş olacağız" dedi. Dündar, ayrıca kardeş şehirlerle iftar sofralarında bulacaklarını söyledi. Prizren'de iftar yemeği düzenleyeceklerini belirten Dündar, "Kırcali'de de kardeşliğin ve hoşgörünün papaz ile müftünün omuz omuza olduğu bir iftar yemeği vereceğiz. Ramazan'ın hoşgörüsü her yerde kendini hissettirecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

Van bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kurban Bayramında kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramında kargolar dağıtım yapıyor mu, açık mı? Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu! Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Emekli maaşlarında son durum ne? Burdur bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Balıkesir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bolu bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

title