Haberler

Osmangazi Belediyesi Türbelerin Zeminlerini Halı ile Kaplıyor

Osmangazi Belediyesi, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği türbelerin zeminlerine halı döşüyor.

Osmangazi Belediyesi, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği türbelerin zeminlerine halı döşüyor.

Türkiye'nin manevi miras yönünden en zengin şehirlerinden biri olan Bursa'da, türbelerin içleri halı ile kaplatılıyor. Bugüne kadar tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasıyla ilgili çalışmalarıyla birçok ödül alan Osmangazi Belediyesi, yeni bir projeye daha imza atıyor. Bursa'nın Çekirge semtinde bulunan, Osmanlı'nın savaş meydanlarında şehit düşen ilk ve tek padişahı Sultan 1. Murad-ı Hüdavendigar Han'ın medfun bulunduğu türbenin zeminine ziyaretçilerin ayakkabı ile girmesini önlemek için halı döşeniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde türbelere gelenler ayakkabılarını çıkararıyor. Bursa'da, Murad-ı Hüdavendigar, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret edenlerin, türbelere ayakkabılarıyla girdiği gerekçesiyle vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet aldık. Bu şikayetleri göz önüne alarak, türbelerimizin zeminine halı döşemeye başladık" dedi.

İçinde, yalnızca Bursa'nın değil, Türk-İslam tarihinin en önemli manevi şahsiyetlerinin bulunduğu türbelerin, bundan sonra ayakkabısız olarak ziyaret edileceğini söyleyen Başkan Dündar, "Bilindiği gibi Murad-ı Hüdavendigar hazretleri, Osmanlının savaş meydanlarındaki ilk ve tek şehit padişahı. Hem şehit edildiği Kosova'da, hem de Bursa'da iki türbesi var. Kosova'daki türbesi de gelenler tarafından ayakkabılar çıkarılarak ziyaret edilebiliyor. Belediye olarak biz de gelen şikayetleri değerlendirip, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle de görüşerek, türbelerimizin zeminini halı ile kaplama kararı aldık. Böylece türbeler daha temiz olacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Türkiye Yerel Haberler

title