Haberler

Osmaneli'de Mezarlıklar Arefe Günü Doldu Taştı

Ramazan Bayramı’nın gelmesi sebebiyle Bilecik’in Osmaneli ilçesinde mezarlıklar Arefe günü doldu taştı.

Ramazan Bayramı'nın gelmesi sebebiyle Bilecik'in Osmaneli ilçesinde mezarlıklar Arefe günü doldu taştı. Osmaneli mezarlığına sabah saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar, mezarlıkları temizleyerek, dualarını etti.

Yakınlarına dua etmek için mezarlıklara gelen birçok Osmanelili vatandaş, kabirler başında Kur'an-ı Kerim okudu. Mezarlık çevresi de arabalarla dolarken, Osmaneli Belediyesi ise vatandaşlara otobüslerle ücretsiz hizmet verdi. Ellerindeki su dolu pet şişelerle kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, her bayram mutlaka kabristana geldiklerini ve yakınlarına dua ettiklerini söylerlerken, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, okunan Kur'an-ı Kerim'lerin ardından dua yaptı. Yapılan duaların ardından konuşan Müftü Aydın Bostancı, "Kabristanlıkta yatan şehitler için "Bunlar bedenen burada yatıyorlar ama ruhen Allah katındalar. Şehitler bizim için her şey. Her bayram ve arife günü biz müftülük olarak kabristanlığa gelerek önce şehitlerimizi ziyaret ederiz, onların ruhu için dua ederiz, sonra diğer mezarları ziyaret ederek onlar için Kur'an-ı Kerim okuruz" dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de kabirler başında dua okudu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Osmaneli Bilecik Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title