Haberler

Osmaneli'de Kurban Pazarında Denetim

Osmaneli Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçede kurulan hayvan pazarındaki kurbanlıklara yönelik sağlık denetimleri yapıldı.

Osmaneli Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçede kurulan hayvan pazarındaki kurbanlıklara yönelik sağlık denetimleri yapıldı.

Osmaneli Belediyesi karpuz haline kurulan hayvan pazarında denetim yapan Belediye Veteriner Hekimi Abdullah Tetik ve Zabıta memuru İbrahim Daş, denetimlerinde hayvanların kurbana elverişli olup olmadıklarını ve yaş kontrollerini yaptılar. Sorunsuz bir kurban döneminin gerçekleşmesi için zabıtalar tarafından titizlikle denetlenen pazarda, ekipler vatandaşların sağlıklı bir şekilde alışveriş yapmaları için gerekli tedbirleri aldılar.

Kesilecek hayvanın kurban olmaya engel bir kusurunun bulunmaması gerektiğini ifade eden Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik, "Kurban edilecek hayvanın sağlıklı, düzgün, azaları tamam, besili olması hem ibadetin gaye ve mahiyetine hem de sağlık kurallarına uygun düşer. Kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bazı azaları eksik mesela bir veya iki gözü kör, kulakları ve boynuzları kökünden kesilmiş, dili kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökülmüş, kuyruğu ve memesi kesik hayvanlar kurban olmaz. Ancak hayvanın doğuştan boynuzsuz, şaşı, topal ve deli, biraz hasta, bir kulağı delinmiş veya yırtılmış olmasında kurban açısından bir sakınca yoktur. Koyunun daha semiz ve lezzetli olması maksadıyla doğduğunda kuyruğunun kısmen veya tamamen kesilmesi kusur sayılmaz" dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de, Karpuz Hali'nde kurulan kurban pazarının denetimlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı bir şekilde alabilmeleri için çalışmalara hız verdiklerini aktaran Şahin, "Bu nedenle 1 veteriner hekim ile 1 zabıtadan oluşan kurban denetim ekibi oluşturduk. Kurbanlık hayvanlar ekiplerimiz tarafından teker teker kontrol edilerek kurbanlık olamayacak, yaşı küçük olan ya da hasta olan hayvanların kontrolleri ekiplerimiz tarafından kontrol edilmiştir. Halkımıza satın alacakları hayvanın kilosu ile ilgili ise Karpuz Hali'nde bulunan kantardan faydana bilirler, gönül rahatlığı içerisinde alış verişlerini yapabilecekleri ortam sağlanmış oldu" diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Münür Şahin Osmaneli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title