Haberler

Osmaneli'de 14 Mayıs Dünya Çiftciler Günü Kutlandı

Güncelleme:

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 14 Mart Çiftçiler Günü ve Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi sertifika töreni düzenlendi.

Osmaneli ilçesinde, 14 Mart Çiftçiler Günü ve "Tarımsal nüfus gençleşiyor" projesi sertifika töreni düzenlendi.

Osmaneli Belediye Sosyal Hizmetler Salonu'nda düzenlenen törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Eyüp Özüdoğru, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz, İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozman, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı konuşmaya, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin millet olarak üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek başladı. Tarımın önemli olduğunun altını çizen Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Sanayileşme sürecinde tarımsal nüfus sürekli azalma gösterdi, gösterecek. Kente göç her yerde olduğu gibi, bizlerde de var. Makineleşmeyle birlikte tarımda daha az iş gücüne ihtiyaç olunca, köylerde ister istemez biraz daha genç olmayan bir nüfus olacak. Bunların önüne geçebilmek için tarımda gençleşme, gençleri köye bağlamak için yapılan protokollerle eğitim çalışmaları bir hedef haline getirildi. İlimizde kendi çapında hazırladığı protokolle bu çalışmaya katkı verdi. İlimiz genelinde 29 kurs planlanmıştır" dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de kentin tarımsal alanda değerli arazilere sahip olduğunu ifade ederek, ilçede seracılığı, çiçekçiliği ve tıbbı bitkileri öne çıkarma çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz ise, çiftçilerin sağlıklı gıda yetiştirmeleri, bilinçli ilaçlama ve gübreleme yapmak için müdürlük olarak çalışmaları yürüttüklerini anlatarak, "Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçe ve köylerimizde, "Seracılık, meyve ağaçlarında budama, arıcılık, organik tarım, örtü altı yetiştiriciliği" konularında 29 kurs açılması ve 655 kursiyerin kurslara katılması planlanmaktadır. Bu sayede ilçe ve köylerimizdeki bayan çiftçilerimize mesleki beceri kazandırılmak ve tarım teknolojilerine uyum sağlanması amaçlanmıştır" dedi.

İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozman da, İş-Kur olarak hedeflerinin sadece sanayiye ve hizmet sektörüne hizmet vermek olmadığını aynı zamanda tarımda çalışanlara da hizmet vererek, insanları doğduğu yerde doyurmak istediklerini ifade etti.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver de çiftçilerin "Ne üretirsen üret, ne kadar üretirsen üret bunu satarsın, para kazanırsın" düşüncesi yerine, dünyayla rekabet edebilen, ekonomik, dünyadaki fiyatlarla paralel bir şekilde üretimler yapmak zorunda olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizin özellikle de kırsal kesimde çalışan kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkmak ve kadın çiftçilerimizin örgütlenmelerini sağlayabilmek tarım değişik konularında eğitim vermekteyiz. Eğitimin tarımda verimliliği artıran en başta gelen unsurlardan biri olduğunun kanıtındayım, tarımsal eğitim çalışmalarının teknik elemanların eğitimi ve çiftçilere yönelik tarımsal mesleki eğitim iki eğitimin de hedef kitle olan çiftçilerde davranış değişiklikleri oluşturarak pratik beceriler kazandırmayı amaçlıyor. Gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, ürün kalitesinin artırılması, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması gibi yararlar sağlanarak çiftçilerimizin ekonomik aktivitelerini ve yaşam kalitelerinin artırılmasından eğitim çalışmalarının öneminin içindeyiz. Ziraat odalarımızdaki teknik elemanlar ile çiftçilerimizin eğitimlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Bundan sonra kadınlarımız daha verimli üretecek. Sadece bizim ülkemize değil dünyanın gıda güvencesine katkı sağlayacaktır.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, Kaymakam Edip Çakıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, "Tarımsal nüfus gençleşiyor" projesine katılan 47 bayan çiftçiye sertifikalarını verdi. Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ünver de Vali Nayir'a günün anısına odanın plaketini verdi.

Vali Nayir ve beraberindekiler daha sonra yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanan Osmaneli Belediye Başkanı Şahin'i makamında ziyaret ederek başarılar diledi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Osmaneli 14 Mart Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title