Haberler

"Osb Yönetmeliği Sanayi İçin Büyük Şans"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, OSB uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin tüm Türkiye'de dağınık sanayileşmeyi önleme ve sanayileşmenin disiplin altına alınması açısından büyük bir şans olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, OSB uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin tüm Türkiye'de dağınık sanayileşmeyi önleme ve sanayileşmenin disiplin altına alınması açısından büyük bir şans olduğunu söyledi.

Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KSİAD) ev sahipliğinde önceki gün yapılan Bursa OSB SİAD'ları Platformu'nun toplantısında katılan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, burada yaptığı konuşmada, 2011 yılında hükümet tarafından OSB uygulama yönetmeliğinde değişikliğe gidildiğini hatırlattı. Yapılan değişikliğin geçmişte yapılan hataların düzeltilmesi açısından bir 'imar affı' niteliği taşıdığına vurgu yapan Şahin, "Ergene bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerin talebiyle yapılan bu değişiklikten Bursa olarak istifade etmeliyiz. Türkiye'nin 2'nci büyük üretim merkezi olan Bursa'da dağınık haldeki sanayi bölgelerinin kontrol altına alınması herkes için önemli ve gereklidir" dedi.

"AVANTAJLARI ÇOK FAZLA"

Şahin, OSB'lerin yatırımcılar açısından kesintisiz, kaliteli ve ucuz enerji elde etmek, güvenli bir alt yapıya sahip olmak, toplu arıtma tesisi gibi avantajlar getirdiğinin altını çizdi. Şahin, "Sanayinin çevreye verdiği ve verebileceği zararları önlemek, güvenlik ve kontrollü sanayileşme gibi avantajları göz önüne aldığımız zaman, Bursa'da Islah OSB'lerin dışında bir tane bile sanayi tesisinin kalmaması gerektiği açıkça görülmektedir" dedi.

"YENİ OSB'YE İZİN YOK"

Şahin, Bursa'nın mevcut durumu göz önüne alındığında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın önce mevcut OSB'lerdeki boş alanların doldurulmasını istediğini bu sebeple de yeni OSB kurulmasına izni vermediğini de hatırlatarak, "Yapılan yönetmelik değişikliği altın bir fırsattır. Bursa'da zamanında ihtiyaçlarla ortaya çıkan sanayi bölgelerinin bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor. Ankara'da bu konuyla ilgili bir toplantı yapacağız. Bu fırsatı kaçırmayalım ve Bursa'daki sanayi sitelerini hep birlikte ıslah edelim" şeklinde konuştu.

"KATILIM PAYLARI ALINACAK"

Sanayi Bölgeleri'ndeki yatırımcılardan faaliyet gösterdikleri sanayi bölgeleri 'Islah OSB' haline getirildiğinde bazı katılım payları alınacağını da ifade eden Hüseyin Şahin, "Sizlerden enerji, alt yapı ve arıtma tesisleri yapımı için bir miktar ödeme alınacağı doğrudur. Ancak bunlar makul ölçülerde olacaktır. Karşılığında kaliteli enerji, sorunsuz alt yapıya kavuşacaksınız. Bursa'nın dereleri temiz akacak ve gelecek nesillere güzel bir Bursa bırakacağız. Ayrıca OSB'lerde daha nezih bir ortamda üretim yaparak rekabet gücünüzü artıracaksınız" diye konuştu.

(YS)

23.12.2012 16: 07: 20

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title