Haberler

Ortodokslar Kapadokya'da Akşam Ayininde Buluştu

Geleneksel şükran ayinlerine katılmak üzere Nevşehir'de bulunan Fener-Rum Patriği Bartholomeos,İskenderiye Patriği Teodonos'un yönettiği akşam ayinine katıldı.

Geleneksel şükran ayinlerine katılmak üzere Nevşehir'de bulunan Fener-Rum Patriği Bartholomeos,İskenderiye Patriği Teodonos'un yönettiği akşam ayinine katıldı.

Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Beldesinde 1729 yılında ibadete açılan Konstantin-Eleni Kilisesi'ndeki akşam ayinine Fener-Rum Patriği Bartholomoes ile birlikte,Atina Başepiskoposu İeronimos,Rus Patrikhane temsilcisi Baş Episkopos Voloholamsk İlarion Yunanistan Kilisesinden Zakintos Adası Metropoliti Hrisostomos da katıldı. Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ve Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun'unda izlediği ayin bitiminde, ayini yöneten İskenderiye Patriği Teodonos,Fener-Rum Patriği Bartholomeos'a Aziz Vasilios'un ikonasını hediye etti. İskenderiye Patriği Teodonos'un yönettiği ayinde İncilden ayetler okundu. İstanbul'un yanı sıra Yunanistan ve Rusya Federasyonu'ndan gelen yaklaşık 500 kişinin katıldığı ayinde, Yunanistan Kilisesinden gelen Kilise korosunun seslendirdiği ilahiler eşliğinde dua yapıldı.

Yaklaşık 1.5 saat Mustafapaşa Belediyesi'ni ziyaret eden Fener-Rum Patriği Bartholomeos'a , Belediye Başkanı Levent Ak ,mermerden yapılı bir barış güvercini ve çini tabak hediye etti. Bu arada Bartholomeos, ilkokul, ortaokul ve lise yıllarında yazdığı kompozisyonlardan oluşan 'Bir Patrik Çocukken' kitabını Ürgüp İlçe Müftüsü Kemal Topçu'ya hediye etti. Kendisinin de Selanik göçmeni olduğunu belirten Ak, geçmişin bıraktığı mirasa sahip çıktıklarını dile getirdi. Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, bir süre önce Mustafapaşa Belediyesi'ne tahsis edilen Aios Vasilios Kilisesinin onarım ve yol düzenleme çalışmalarına başlanılacağını belirterek,önümüzdeki yıldan itibaren ayinlerin bu kilisede yapılmasının planlandığını söyledi.

Fener-Rum Patriği Bartholomeos'da kendilerine gösterilen misafirperverlikten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek,ayin için gerekli izini veren tüm yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi.Böylesine mukaddes günleri birlikte idrak etmenin sevincini paylaştıklarını dile getiren Bartholomeos, "10 yıldan beri gidip geliyoruz.Beraberimizde Ortodoks dünyasının önemli kişilerini de burada misafir ediyoruz.Türkiye'de kendimizi evimizde hissediyoruz.Misafirlerimizi de seve seve getiriyoruz.Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıl yine misafirlerle birlikte ziyaret edeceğiz."dedi.

Ahmet Korkmazer - NEVŞEHİR - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title