Haberler

Ortodoks Kültür Merkezinin Açılışı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya'nın Alanya ilçesinde Ortodoks Kültür Merkezi'nin açılışına katılarak ayin düzenledi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Antalya'nın Alanya ilçesinde Ortodoks Kültür Merkezi'nin açılışına katılarak ayin düzenledi.

Mahmutlar Mahallesi'ndeki Ortodoks Kültür Merkezinin düzenlenen ayinle başladı. Ayinde dualar ve ilahiler okundu. Ortodoks Kültür Merkezinde görev alacak din görevlisi de kutsandı. Ayine, farklı ülkelerden papazlar ile Yunanistan ve Türkiye'nin farklı kentlerinden yaklaşık 400 Ortodoks katıldı.

Ayinin ardından Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in katılımıyla açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ile Rus ve Ortodoks cemaatinin gayretleriyle Alanya'da Ortodokslara hizmet edecek yeni Meryem Ana Kilisesi ve Ortodoks Kültür Merkezi'nin ortaya çıktığını söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Bartholomeos, şöyle konuştu:

"Bu güzel kilise ve kültür merkezinden sonsuza dek barış ve esenlik bağlarının göğe yükselmesini dileriz. Aziz Georgios, Alanyalı Ortodokslar için her zaman önemli olmuştur ve Alanyalılar onun şefaati ve yardımı için dua etmiştir. Mübadeleden sonra Ortodoks nüfusundan yoksun kalan Alanya, bugün Rus ve Ukraynalı Ortodoksların varlığıyla yeniden canlanmıştır."

"Barış içinde yaşamaya hazırız"

Kaymakam Tanrıseven de Alanya'da farklı kültürler ve dinlerden insanların bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Alanya'da 78 milletten insanın huzur ve barış içerisinde yaşadığını kaydeden Tanrıseven, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye sadece komşularıyla değil bütün dünya ile iyi ilişkiler yürütmeyi ilke edinmiştir. Sizlerin buraya gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Herkesin kendi kültürlerini ve dinlerini yaşaması için bu merkez çok önemli. Herkesi kucaklamaya, barış içerisinde yaşamaya hazırız. Bugün Alanya'da herkes rahatça yaşamaktadır. Bunun tüm dünyaya örnek olmasını istiyoruz. İslamiyet barış dinidir."

Belediye Başkanı Yücel ise konuşmasına, Fransa'da yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başladı. Her türlü terör olayına karşı olduklarını vurgulayan Yücel, "Alanyamız dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Çok dilli, dinli, mezhepli ve dünyanın her yerinden ziyaretçisi olan 37 bin yerleşik yabancının yaşadığı bir şehir. Onlara ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından anaokulu çocukları tarafından şarkılar söylendi, dans gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA / Yerel

Bartholomeos Türkiye Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title