Haberler

Ortaöğretimi Cezaevinde Bitirdi, Atanmayı Bekliyor

Konya'da 9 yıl önce kendisini taciz eden kişiyi öldüren 37 yaşındaki Zeliha Tatoğlu, cezaevinde açıköğretimden önce ortaokulu, ardından liseyi bitirdi.

SÜLEYMAN ELÇİN - Konya'da 9 yıl önce kendisini taciz eden kişiyi öldüren 37 yaşındaki Zeliha Tatoğlu, cezaevinde açıköğretimden önce ortaokulu, ardından liseyi bitirdi. Geçen yıl girdiği Kpss'den 65 puan alan Tatoğlu, memur olarak atanmayı bekliyor.

Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nde yaşayan Tatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yaşındayken teyzesinin oğlu A.Y. ile ailesinin isteği doğrultusunda nişanlandığını söyledi.

Nişanlısı askere gittiğinde kendisinden 3 yaş büyük M.M. ile tanıştığını anlatan Tatoğlu, nişanlısı ile evlenmemek için bu kişi ile kaçtığını kaydetti.

M.M'nin madde bağımlısı olduğunu öğrenince pişman olup ailesinin yanına döndüğünü belirten Tatoğlu, ardından nişanlısıyla askerden geldikten sonra evlendiğini, mutlu bir hayat yaşamaya başladıklarını dile getirdi.

"Ölümden kaçmak için şehir şehir gezdik"

Bu evlilikten iki çocuğu olduğunu anlatan Tatoğlu, "Evlenmeme rağmen M.M. sürekli beni telefonla arıyor, taciz ediyordu. Kendisi hakkında 3 defa polise şikayette bulundum. Eşim de biliyordu. Beni, çocuklarımı öldürmekle tehdit ediyordu. Ölümden kaçmak için şehir şehir gezdik. Eşimle önce Mersin'e, ardından Çanakkale'ye gittik. Ardından daha güvende olacağımızı düşünerek çocuklarımla memleketim Konya'nın Ereğli ilçesine gittik" diye konuştu.

M.M'nin kendisini burada da bularak telefonla tacizlerini sürdüğünü ileri süren Tatoğlu, bu kişinin 9 yıl önce, çocukları okuldayken evine geldiğini, bunun üzerine hemen eşini aradığını belirterek, "Kapıya tekme vurarak açtı. Mutfaktan ekmek bıçağını aldım. Üzerime gelince kendimi korumak için bıçağı istemsiz şekilde salladım. Yaralanınca ambulansı aradım. Hastaneye kaldırılmış ancak orada ölmüş" dedi.

Olayın ardından yargılandığını ve 15 yıl hapse mahkum edildiğini belirten Tatoğlu, cezeavindeyken eşinin isteği üzerine ayrıldıklarını söyledi.

"Hayırseverlerden iş konusunda yardım bekliyorum"

Hayata küsmediğini dile getiren Tatoğlu, "İlkokul mezunuydum. Açıköğretimden önce ortaokulu, ardından liseyi bitirdim. Bu sırada cezaevindeki mesleki kurslara katıldım. Kuaförlük, makyaj, bilgisayar işletmeciliği, satış elemanı gibi sertifikalar aldım. Geçen yıl da KPSS'ye girdim ve 65 puan aldım" şeklinde konuştu.

Cezaevinde 9 yıl kaldıktan sonra tahliye edildiğini anlatan Tatoğlu, şunları kaydetti:

"Tahliyeden sonra oğlum ve kızımla Antalya'da yaşamaya başladım. Eski hükümlülerin istihdamı kapsamında memurluğa atanmayı bekliyorum. Bu atama yapılana kadar da bir iş bulup topluma karışmak istiyorum. Müracaatta bulunduğum iş yerleri önce olumlu yaklaşıyor ancak sabıkamı öğrenince iş vermiyor. Hatta bir iş yerinde çalışmaya başladım ancak sabıkamı öğrendikleri anda beni işten çıkardılar. Cezamı çektim ancak toplum bana bir kez daha ceza veriyor, iş vermiyor. İnsanların beni bu nedenle dışlaması, cezaevinde yatmaktan daha çok zoruma gidiyor. Bir iş bulup geçimimi sağlamak istiyorum. Hayırseverlerden iş konusunda yardım bekliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Muratpaşa Konya KPSS Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title