Haberler

Ortahisar Belediye Başkanı Genç ve Belediye Meclis Üyeleri Acının Merkezi Soma'da

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazası sonrası hayatını kaybedenlerin acısı hala tazeliğini koruyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazası sonrası hayatını kaybedenlerin acısı hala tazeliğini koruyor. Milletçe acının paylaşıldığı Soma'ya yardım kampanyaları ise devam ediyor. Trabzon Ortahisar Belediyesi de Mayıs ayı meclisinde aldığı karar doğrultusunda huzur haklarını Soma'ya bağışladı. Bu karar doğrultusunda Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç AK Parti, CHP ve MHP grubundan oluşan toplam 11 kişilik heyetle bağışın teslimi için Soma'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'ya huzur haklarını teslim eden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamada, "Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Milletçe 77 milyon çok büyük bir acı yaşadık. Tahammülü son derece meşakkatli bir süreçten geçtik. Ekmek parası için alın teri döken emekçileri kaybetmenin yürek parçalayıcı hüznünü yaşadık. Yüce Kuran-ı Kerim'de hakikaten 'insanoğlu için emeğinden başkası yoktur' buyuruyor rabbimiz. Rabbim ekmeğinin peşinde, rızkının peşinde hayatını yitiren bu kardeşlerimizin mekanını cennet eylesin. Geride kalan acı sadece vefat eden kardeşlerimizin yakınlarının değil hepimizin paylaştığı ortak acıdır. Buradan vefat eden kardeşlerimizin ailelerinin bir kez daha başı sağ olsun diyorum. Yaşanan acının büyük olduğunu, ancak hayatın devam ettiğini de biliyoruz. Madenci aileleri bize şehitlerimizin emaneti. Türk halkı burada elinden gelen gayreti ve çabayı göstermiştir. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak Soma'da yaşanan bu üzücü olayda hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine belediye meclisimizin huzur haklarını getirdik. Buraya verilen destekler hayatını kaybeden insanları geri getirmeyecek, ama aile fertlerine yalnız olmadıklarını göstermek açısından önemli. Soma'da yaşanan felaket hepimizin yüreklerini yaktı. Yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailelerinin yanında olduğumuzu göstermek, acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla onları ziyaret ettik. Bizler millet olarak acıları paylaşmasını çok iyi bilen bir milletiz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise yaptığı konuşmada, "Burada öncelikle şunu belirtmek isterim. Trabzon Ortahisar halkının mertliğini bilirim. Ortahisar Belediyesi'nin buraya yaptığı bu bağışı çok ama çok önemsiyorum. Bakıyorum belediye meclisinde olan bütün siyasi partilerden isimler Soma'ya hep beraber gelmiş ve acıları beraber paylaşıyor. İşte Türk halkının kadirşinaslığı bu olsa gerek. Ben başta Ortahisar Belediye Başkanı sayın Ahmet Metin Genç'e ve belediye meclisi üyelerinin tamamına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi de ziyaret eden heyet daha sonra şehit madencilerin ailelerini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Heyet son olarak 301 maden şehidinin defnedildiği maden şehitliğini de ziyaret ederek dua etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Ortahisar Trabzon Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
title