Haberler

Ortadoğu'nun En Büyük Müze Kompleksi Adana'ya Kuruluyor

Bünyesinde arkeoloji, kent, tarım, sanayi, etnoğrafya ve çocuk müzesi gibi müzeleri barındıran "Yeni Adana Müze Kompleksi" tamamlandığında Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük müzesi olacak.

Adana'da eski Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu alanda yapımı devam eden ve içinde bir çok müze, sinema ve konferans salonunun bulunacağı kompleks tamamlandığında Türkiye ve Ortadoğunun en büyük müze kompleksi olacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in destek ve önerileriyle Milli Mensucat Fabrikası'nın yerinde bulunan 68 bin 530 metrekarelik alanda kurulacak "Yeni Adana Müze Kompleksi'nin yapımının tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, müze kompleksinin içinde, arkeoloji, kent, tarım, sanayi, etnografya ve çocuk müzesi gibi müzelerin yanı sıra konferans, sinema salonları, kafeterya ve oyun alanları gibi sosyal tesisleri de barındıracağı ifade edildi

Açıklamada ayrıca, Türkiye'de ve dünyada örnek bir müze olacak komplekste ziyaretçilerin, geçmiş uygarlıkların emekleri, düşünceleri ve inançlarına ait eserleri, o dönemlerin yaşam biçimi ve sanatını görebilmesinin yanında sosyal donatılarda keyifli vakit geçirme imkanı da bulabileceği belirtildi.

Tarihi eserler modern şekilde sergilenecek

Yapılan açıklamada, kompleks kapsamında ilk etapta tamamlanarak hizmete girecek yeni Arkeoloji Müzesinde, depolardan çıkarılarak ziyaretçilerle buluşturulacak eserlerin teşhirinin modern teknoloji kullanılarak yapılacağı, sergileme salonlarında yapılan modern sergileme metotlarıyla ziyaretçilerin geçmişi o an yaşayabileceği ifade edildi.

Tarım denilince ilk akla gelen yerlerden olan Adana'daki tarımın serüveninin, Tarım Müzesi'nde, sanayinin ise Sanayi Müzesi'nde ziyaretçilere aktarılacağının dile getirildiği açıklamada, Kent Müzesinde kentin geçmişi konusunda bilgiler verilirken, Etnografya Müzes Adana'nın kültürel birikiminin gözler önüne serileceği, Çocuk Müzesi'nde ise geçmişten günümüze oyuncakların sergileneceği belirtildi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title