Haberler

Orta Karadeniz Eksi 28'i Gördü

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, "Türkiye’ye sarkan soğuk hava dalgası bazı merkezlerde rekor kırarak bugüne kadar ölçülmüş en düşük sıcaklıkların altına çekti.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, " Türkiye'ye sarkan soğuk hava dalgası bazı merkezlerde rekor kırarak bugüne kadar ölçülmüş en düşük sıcaklıkların altına çekti. Buna göre Samsun Havza'da en düşük sıcaklık eksi 18 derece iken, bu sabah eksi 26 derece ile rekorunu yeniledi. Ayrıca Türkiye'nin en soğuk merkezi ise, kayak merkezlerini bile geride bırakarak, eksi 28.2 ile Tokat'ın Artova ilçesi oldu" dedi.

Türkiye'yi etkisi altına alan Sibirya üzerinden gelen soğuk hava ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz'in bu sabah soğuk hava rekoru kırdığını söyledi. Asar, "Orta Karadeniz, son yılların en soğuk gecesini yaşadı. Sibirya üzerinden Türkiye'ye sarkan soğuk hava dalgası bölge sıcaklıklarını sıfırın altına, bazı merkezlerde ise rekor kırarak bugüne kadar ölçülmüş en düşük sıcaklıkların altına çekti. Soğuk hava dalgasının en etkili olduğu 9 Ocak Cuma sabah saatleri itibari ile bölgede toplam 5 merkezde en düşük sıcaklık rekorları yenilendi. Samsun'un Havza ilçesinde daha önce ölçülmüş en düşük sıcaklık eksi 18 derece iken, bu sabah ölçülen eksi 26 derece ile rekorunu yeniledi. Ladik ilçemiz eksi 18'den eksi 23'e, Amasya Suluova ilçemiz eksi 17'den eksi 21'e, Kavak ilçemiz eksi 10'dan eksi 13'e, Kastamonu Bozkurt eksi 8.2'den eksi 8.4'e düşük sıcaklık rekorunu yenilediler. Bugün ölçülen en düşük sıcaklıklara göre Türkiye'nin en soğuk merkezi ise, kayak merkezlerini bile geride bırakarak, eksi 28.2 ile Tokat'ın Artova ilçesi oldu. Diğer il merkezlerinde ölçülen en düşük sıcaklıklar Samsun eksi 5, Amasya eksi 16, Tokat eksi 15, Ordu eksi 3, Kastamonu eksi 17, Sinop eksi 4 ve Çorum eksi 22 olarak kaydedildi. Soğuk havanın bugünden itibaren zayıflayacağını, sıcaklıkların kademeli olarak artarak önümüzdeki hafta başına kadar yükselmesini ve tekrar mevsim normallerine dönmesini beklemekteyiz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Türkiye Samsun Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title