Haberler

Ormancılar Yangına Sıkı Hazırlanıyor

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletmelerde çalışan işçiler, yaz aylarında muhtemel orman yangınlarına hızlı ve etkin müdahale edebilmek için her gün düzenli olarak çalışıyor

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletmelerde çalışan işçiler, yaz aylarında muhtemel orman yangınlarına hızlı ve etkin müdahale edebilmek için her gün düzenli olarak çalışıyor.

Yüzölçümünün yüzde 65'i ormanlarla kaplı Kastamonu'da kurulu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı orman işçileri, yangın sezonunun başlamasıyla birlikte düzenli olarak yangın tatbikatı yapıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü Koray Kaya Stadı'nda her gün sabah ve akşam birer saat olmak üzere yangın tatbikatına çıkan işçiler, koşu, şınav ve mekiklerinide düzenli olarak yapıyor.

Muhtemel yangın senaryoları üzerinde de beyin jimnastiği yapan yangın ekibi, zorlu arazi şartlarında yangınlarla mücadele edebilmek için kondisyonlarını korumak zorunda olduklarını söylüyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title