Haberler

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplandı

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında toplandı.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında toplandı.

Sahil Valilik Makamında gerçekleşen, 27 kamu kurum ve kuruluşunun yöneticisinin katıldığı toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Mersin'in il genelinin yüzde 54'ünün ormanla kaplı olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, Mersin'in sahip olduğu 840 bin hektar alanla Türkiye'nin orman bakımından en önemli illerinden olduğunu, Akdeniz iklim kuşağında bulunmasından dolayı da yangına birinci derecede hassas bölgede bulunduğuna dikkat çekti. Çakacak, "Ormanlarımız sadece devletin değil ülkemizin her ferdinin de koruyup kollaması gereken önemli zenginliklerimizdir. Ormanlarımızın oluşması onlarca yıl alıyor, ancak ufacık bir kıvılcımla başlayan bir yangında saatler içerisinde yılların emeğini bir çırpıda kaybedebiliyoruz. Orman yangınlarıyla mücadelede Orman Bölge Müdürlüğümüz dışında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve özellikle de vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Alınacak tedbirleri belirlerken kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte orman köylülerimizin yanı sıra diğer vatandaşlarımızı da ormanlarımızı koruma planlamasına dahil etmemiz gerekiyor. Her kurum kendi görev alanı içerisinde hassas davranmalı bunun yanı sıra vatandaşlarımızı bilgilendirici, eğitici ve uyarıcı çalışmalar yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Orman Bölge Müdürü Abit Baca tarafından yapılan sunumun ardından komisyonda alınması gereken kararlar görüşüldü. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Akdeniz Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title