Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Malatya’ya doğa turizmi kazandırılması için bir slogan bulmalısınız. Malatya’yı doğa turizmi açısından bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Malatya'ya doğa turizmi kazandırılması için bir slogan bulmalısınız. Malatya'yı doğa turizmi açısından bir merkez haline getirmek istiyoruz" dedi.

Temel atma ve açılış törenleri için Malatya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret etti. Valilik Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Malatya'ya bakanlığının yaptığı ve yapacağı yatırımlar hakkında bilgi aktaran Bakan Veysel Eroğlu, " Malatya'ya 900 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bu yıl yapacağımız yatırım ise 1,3 milyar TL civarında olacaktır. Böylece yatırımlar açısından birinci sıraya yükseleceğiz" ifadelerini kullandı.

" Malatya'ya doğa turizmi kazandırılması için bir slogan bulmalısınız. Malatya'yı doğa turizmi açısından bir merkez haline getirmek istiyoruz" diyen Eroğlu, "Birçok ilin bağlı bulunduğu Malatya Doğa ve milli parklar Bölge Müdürlüğü'nü kurduk. Turgut Özal tabiat Parkı kurduk. Beydağı Tabiat Parkı kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Ağaçlandırma çalışmasına da önem verdiklerini belirten Veysel Eroğlu, sadece beydağı'nı değil, kurum ve kuruluşlar ile okulların bahçelerini de ağaçlandıracaklarını bildirdi.

Malatya'ya 19 müjde getirdiklerini belirten Bakan Veysel Eroğlu, içme suyu kaynağının da yeni alternatif su kaynakları ile beslenmesini araştırdıklarını ifade etti.

Battalgazi ilçesine Karakaya Baraj Gölü'nden su verilmesi için 9 milyon TL kaynak sözü verdiklerini ancak daha sonra, "terfi yüksekliği fazla elektrik parasını nasıl öderiz' diye serzeniş olunca bunu askıya aldıklarını belirten Veysel Eroğlu, "Talep edilirse biz bu parayı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, "Bin günde bin gölet projesi" kapsamında Afyonkarahisar'a 23 gölet, Malatya'ya ise 5 gölet yapılması haksızlık olmuyor mu?" sorusuna karşılık Eroğlu, "Afyonkarahisar'da yaptığımız göletler çok küçük. Oraya 20-30 metrelik göletler. Malatya'ya yaptığımız göletler ise baraj kadar büyük ve yüksek. 50-60 metre yüksekliğinde baraj gibi göletler yaptık ve daha da yapacağız. Afyonkarahisar'a 400 milyon TL yatırım yapmışız. Malatya'ya ise 1,3 milyar TL patırım yapmışız" şeklinde cevap verdi.

Malatya'nın tek içme suyu kaynağı olan Kaptaj yakınına taş ocağı gibi suya zarar verecek şeylere izin vermeyeceklerini bildiren Bakan Veysel Eroğlu, HES'lere de bölgeye zarar vermeyecekse izin verdiklerini dile getirdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Beydağı Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title