Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Türkiye'nin yüzölçümü konusunda, kilometrekareyi metrekareye bile çevirememişler. Buradaki yavrularımıza, '780 bin kilometrekare, kaç metrekare yapar' diye sorsam, '780 milyon değil, 780 milyar metrekare yapar' diyeceklerdir. Bu yavrularımız bile kilomtrekareyi metrekareye çevireceklerdir. Maalesef anamuhalefet partisi genel başkanı dahi kilometrekareyi metrekareye çeviremeyecek kadar aciz bir durumda"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de yapılan ağaçlandırmayla ilgili yanlış hesap yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin yüzölçümü konusunda, kilometrekareyi metrekareye bile çevirememişler. Buradaki yavrularımıza, '780 bin kilometrekare, kaçmetrekare yapar' diye sorsam, '780 milyon değil, 780 milyar metrekare yapar' diyeceklerdir. Bu yavrularımız bile kilomtrekareyi metrekareye çevireceklerdir. Maalesef anamuhalefet partisi genel maşkanı dahi kilometrekareyi metrekareye çeviremeyecek kadar aciz bir durumda" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Pazarağaç beldesinde düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin muhteşem yükselişi, borcunu ödemesi, Merkez Bakası'nın kasasını doldurması ve Tükiye'nin kabuğunu kırarak Orta Asya, Orta Doğu, Balkanlar Kafkaslar hatta Afrika'da etkili olmasının bazı ülkeleri tedirgin ettiğini belirtti.

Eroğlu, bunların büyük bir oyun hazırladıklarını, bu oyunla bir kıvılcım beklediklerini söyledi.

Gezi Parkı'nı çok iyi bildiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemiz, Taksim'deki trafiği yer altına almak için çalışma yaparken Gezi Parkı'nda yaya kaldırımını genişletmek için 3 tane ağaç kesmiş, 5 tane ağacı da Maçka Parkı'na taşımış. Bundan kıyamet koptu. Halbuki biz ağaçlandırmada dünyada Çin'den ve Hindistan'dan sonra ilk 3'e giren, oran olarak da dünya rekoru kıran bir ülkeyiz. Gelmiş geçmiş hükümetler içerisinde en çevreci hükümet biziz. Bunu Meclis'te de söyledim. 'Hodri meydan, rakamlar burada, Türkiye'de en çevreci hükümeti biziz. En çok ağaçlandırma yapan biziz' diye ilan ettik maalesef onlar bizim rakamlarımızı hesap edememişler. Türkiye'nin yüzölçümü konusunda, kilometrekareyi metrekareye bile çevirememişler. Buradaki yavrularımıza, '780 bin kilometrekare, kaç metrekare yapar' diye sorsam, '780 milyon değil, 780 milyar metrekare yapar' diyeceklerdir. Bu yavrularımız bile kilomtrekareyi metrekareye çevireceklerdir. Maalesef anamuhalefet partisi genel başkanı dahi kilometrekareyi metrekareye çeviremeyecek kadar aciz bir durumda. '2 milyar 800 milyon fidan Türkiye'de dikilemez, Türkiye'nin alanı yetmiyor' diye böyle bir çıkış yaptı."

"Biz Türkiye'nin önünün kesilmesine müsaade etmeyeceğiz" -

Orman teşkilatına dikkati çeken Eroğlu, "10 yılda 2 milyar 800 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk, daha da buluşturmaya devam edceceğiz. Afyonkarahisar'ı 'Afyonyeşilhisar' yapacağız. Bu büyük oyunu, bu büyük tezgahı milletimiz anladı. Milletimizin sağduyu feraseti bunu idrak etti. Çünkü Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. Biz Türkiye'nin önünün kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklarda ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan geçer. Büyük düşünmekten geçer. Biz, Allah'ın izni ile ilelebet bu topraklarda şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız, minarelerimizden ezanımız okunacak" diye konuştu.

Eroğlu'nun, konuşmasının ardından açılış törenine geçildi. Karamık beldesine telekonferans yöntemiyle bağlanan Eroğlu, oradaki vatandaşlara da yatırımın hayırlı olmasını diledi.

Temeli atılan, Çay-Deresinek Regülatörü ve Sulaması, Karamık-Karacaören-Pazarağaç Göleti ve Sulaması, Karamık Göleti ve Sulaması ile Çay-Eber 2. Kısım Taşkın Koruması projeleriyle pek çok tarım alanlarının suya kavuşacağı bildirildi.

Temel atma törenine, Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Bolbvadin ve Çay kaymakamları ile belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Pazarağaç Türkiye Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title