Haberler

Orman Haftası ve Dünya Su Günü" Paneli

Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çakır: "Dünyada yılda 15.5 milyon hektar orman alanı zarar görmektedir"

Gümüşhane'de, "Orman Haftası ve Dünya Su Günü" konulu panel düzenlendi.

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilciliği ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Orman İşletme Müdürü Ozan Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Rıfat Öztürk moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak katılan Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günay Çakır, dünyada yılda 15.5 milyon hektar orman alanının zarar gördüğünü belirterek, "Bu zarar ya doğal yollardan ya da insan katkısıyla gerçekleşmektedir. Yılda bozduğumuz orman alanlarının yeniden imarı ve ıslahı çalışmaları ise 10.2 milyon hektardır" dedi.

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral, Türkiye'de yılda 743 milyon ton toprağın erozyonla kaybedildiğini söyledi.

Oral, her yıl 8 bin 225 kilometrekare toprağın erozyonla kaybedildiğini ifade ederek, "Kaybettiğimiz bu toprağın yüzeydeki 5 santimetrelik kısım olduğunu düşünürsek, her yıl yaklaşık Kıbrıs'ın yüzölçümü kadar yani 8 bin 255 kilometrekare toprağımızı erozyonla kaybediyoruz. Çözüm için sorumluluk hissetmek gerek" diye konuştu.

GÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Nas ise "Suyun Önemi ve Atık Su Arıtımı" konulu sunum yaptı.

Nas, suyun canlı yaşamını sürdürebilmesi ve geliştirebilmesi için olmazsa olmaz olduğuna dikkati çekerek, "İhtiyaçları karşılamaya uygun su miktarı dünyadaki toplam su stoklarının ancak yüzde binde 25'ini oluşturmaktadır" dedi.

Panel, konuşmacılara plaket verilmesinin ardından sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Dünya Su Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title