Haberler

Orhangazi'nin İlk Özel Okulu Hizmete Giriyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ilk özel okulunu yapacak olan Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. kuruldu.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ilk özel okulunu yapacak olan Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. kuruldu.

İlçenin tanınmış iş adamlarından Tuna Çokgüler, Yalçın Torun, Zekeriya Kaplan ve eğitimci İrem Nur Şahin ortaklığı ile kurulan Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş.'nin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Familia Otel'de düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Orhangazi medyasının yanı sıra, Gemlik, İznik ve Yenişehir'den gazeteciler katıldı. Toplantıda konuşan Orhangazi Eğitim Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Çokgüler, özel okul çalışmalarının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini, ancak yaşanan engellemeler sebebiyle somut gelişmelerin ancak başlatıldığını ifade etti. Olukdere mevkindeki okul yapılması planlanan arsa için talep edilen özel imar izniyle ilgili, bir kez ile görüşleri alınmamasına rağmen itiraz süresinin dolmasına iki saat kala itiraz edilmesi sebebiyle yorulduklarını, üzüldüklerini söyleyen Çokgüler, "İtirazlar sebebiyle imar kanununa göre en çok yüzde 40 alanın terk edilmesi gerekirken, Büyükşehir Meclisi yüzde 55 terk yapmamıza karar verdi. İtirazlarımızla bu oran en üst seviye olan yüzde 40'a düşürüldü" diye konuştu.

Özel okul ile ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Çokgüler, "Proje çalışmaları devam ederken bir yandan da yatırım teşvik belgesi için çalışıyoruz. 30 Ağustos'ta temel atmayı planlıyoruz. İnşaat yaklaşık 11 ay sürecek. 2016 Temmuz'u sonunda tamamlanmasını istiyoruz. Başka aksiliklerle karşılaşmazsak 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için kayıt alacağız" dedi.

İlk olarak kreş ve anaokulundan oluşan okul öncesi, ilk ve orta okul olarak eğitime başlanacağını belirten Çokgüler, "Okul 8 Bin metrekare alana kurulacak. Burada ilk etapta 24 derslik planlıyoruz. Bunun yanında Bin 800 metrekarelik rezerv alanımız daha var. Talep olması halinde lise bölümü de açacağız. Gerekirse Orhangazi için özel üniversite yapmaya da hazırız. Tek derdimiz eğitim. İnşaat yatırımının maliyeti 3,5 milyon lira. Kompleks tamamlandığında ise yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırımın ortaya çıkacak. Orhangazi'de eğitim görmesi gereken 250 civarında öğrencinin her gün yollara düşüyor ve bölgedeki özel okullara gidiyor. Kanunlar gereği özel okullarda belirli oranda burslu öğrenci bulunmak zorunda. Ortaklarımızla karar aldık. Devletin zorunlu kıldığının iki katı kadar burslu öğrenci alacağız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhangazi Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title