Haberler

Bursa Orhangazi, BUSMEK ile Buluştu

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesinin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan BUSMEK Orhangazi Kurs Merkezi törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan BUSMEK Orhangazi Kurs Merkezi törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, BUSMEK ile vatandaşlarına hayatına renk katmaya devam ediyor. Bursa'da yoğun ilgiyle takip edilen BUSMEK'in kurs merkezi zincirlerine, Orhangazi ile bir yenisi daha eklendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK Orhangazi Kurs Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin Orhangazi'ye değer katan hizmetlerine aralıksız devam edeceğini söyledi. Başkan Altepe, 2006'dan bu yana ücretsiz kurslarla vatandaşların ufkunu açan BUSMEK'in

bugüne dek yaklaşık 123 bin kişiye hizmet verdiğini ve bu rakamın her geçen gün arttığını belirtti.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Orhangazi Belediyesi ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini ve Orhangazi'nin eksiklerini tamamlayacaklarını anlattı. İlçede, 2-3 ay içinde altyapıyı tamamlayıp, kaplamaları da yapacak ve pırıl pırıl bir hale getireceklerine de işaret eden Başkan Altepe, "BUSMEK ile de kadın erkek tüm Orhangazilileri ilgi duydukları konularda ücretsiz eğitimden faydalanmalarını sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimi destekliyor, vatandaşlarımızın üretimini artıran hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. BUSMEK Orhangazi Kurs Merkezi'nde 19 branşta 1252 ön başvuru alındı, 16 personelle 15 grupta, 300 kursiyerle eğitimlere başlandı. Eğitimleri verilen branşlar arasında; bilişim teknolojileri, el sanatları, giyim üretim teknolojileri, müzik, sanat ve tasarım, kişisel gelişim ve yabancı dil eğitimi bulunuyor" diye konuştu.

BUSMEK'in şehrin bütün ilçelerinde yeni kurs merkezleriyle eğitim ağını genişlettiğini anlatan Başkan Altepe, merkezin vatandaşların sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini, ekonomik olarak üretebilir hale gelmesini hedef aldığını kaydetti. Altepe, kurs merkezinde eğitim alanların iş yeri açma ve üretilen ürünleri pazarlama anlamında şanslı olduğunu ifade ederek, BUSMEK'te eğitim alanların KOSGEB aracılığıyla cazip şartlarda kredi imkanlarından da faydalanabildiğini vurguladı.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilçede hizmetlerin arttığını ve vatandaşların yüzlerinin güldüğünü vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği yatırımlarla Bursa'yı geleceğe taşıdığını anlatan Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ilçenin daha da gelişeceğine dikkati çekti. Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de ilçeyi geliştiren hizmetleri nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmalarının ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, açılışını yaptıkları kurs merkezinin sınıflarını da dolaştı, kursiyerlerle bol bol sohbet etti. Vatandaşlar da Başkan Altepe'ye BUSMEK'in yeni kurs merkezi dolayısıyla teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Çağlayan Recep Altepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title