Haberler

Orgeneral Koşaner: "Terörle Mücadelenin Silahsız Başarıya Ulaşması Mümkün Değil"

Orgeneral Işık Koşaner, Terörle Mücadelenin Silahsız Başarıya Ulaşmasının Mümkün Olmadığını Vurgulayarak, "Kara Kuvvetleri Birlikleri Bugüne Kadar Aldıkları Her Görevi Canları ve Kanları Pahasına Yerine Getirmiş, Getirmeye Devam Edecektir. Bundan Hiç Kimsenin Şüphesi Olmamalıdır" Dedi

Orgeneral Işık Koşaner, terörle mücadelenin silahsız başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, "Kara Kuvvetleri birlikleri bugüne kadar aldıkları her görevi canları ve kanları pahasına yerine getirmiş, getirmeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi

Kara Kuvvetleri Karargahı'nda düzenlenen törende konuşan Orgeneral Koşaner, Kara Kuvvetlerinin, en önemli silahının "iyi eğitilmiş ve başarıya inanmış askerler" olduğundan hareketle "eğitimli ve nitelikli insan gücünü" gelişim hedefinin merkezine oturttuğunu, çalışmalarını bu çerçevede yürütmekte olduğunu kaydetti. Orgeneral Koşaner, bu personelin çağın ihtiyaçlarına göre ve Atatürkçü Düşünce Sistemi'nin aydınlattığı, akıl ve bilimi esas alan prensiplerle eğitilmesinin sürdürüldüğünü vurguladı.

"Mehmetçik temel ve asli unsurumuz olmaya devam edecektir. İyi eğitilmiş Mehmetçiğin üstesinden gelemeyeceği hiçbir görev yoktur" diyen Orgeneral Koşaner, şöyle devam etti:

"Kara Kuvvetleri birliklerimiz yurdumuzun dört bir yanında, mülki makamlar ve kamu kurumları ile koordineli olarak toplumsal gelişime destek faaliyetlerine devam etmişlerdir. Uygulamalar kapsamında 40 bin vatandaşımıza ve 7 bin okula çeşitli yardımlar yapılmış, okulların bakım-onarımları sağlanmış, 130 bin vatandaşımıza tıbbi tedavi, ilaç ve aşı desteği verilmiş, ayrıca hayvancılıkla uğraşanlara veterinerlik hizmeti sağlanmış ve ağaç dikim

faaliyetlerine iştirak edilmiştir.

Özel dershanelerin olmadığı yerlerde veya olduğu halde ekonomik nedenlerle istifade edemeyen ailelerin çocuklarına yönelik olarak, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli olarak açılan 53 Mehmetçik dershanesi faaliyetlerine devam etmiştir. 2008-2009 eğitim öğretim yılında üniversite hazırlık kurslarına katılan 4 bin 37 öğrencinin 3 bin 426'sı başarılı olmuş ve üniversitelere kayıt yaptırmıştır. 2009-2010 eğitim öğretim yılında da Mehmetçik dershaneleri 7 bin 887 öğrenci ile faaliyetlerine devam etmiştir.

-"MÜCADELE DEVAM EDECEKTİR"

"Birlik ve beraberliğimizi tehdit eden, insanlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan ve zulmeden, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasını engelleyen, sayısız cinayetler işleyen, yasalarımızı hiçe sayarak devletin meşru güvenlik güçlerini hedef alan eli silahlı insanlar ülkemizin dağlarında bulunduğu sürece bu mücadele devam edecektir. Bunun bir başka alternatifi de söz konusu değildir.

Mücadelenin sadece silahlı güçle yapılmasının yeterli olmayacağı, başka alanlarda da tedbirler alınmasının gerektiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ancak mücadelenin silahlı güç kullanmadan başarıya ulaşması da mümkün değildir.

Yürütülen mücadelede hareket serbestisini kısıtlamasına rağmen, her türlü arama ve kontrollerde ilgili makamlardan mutlaka yetki alınmasına, yayla ve mezralara çıkışları serbest bırakılan bölge halkı ile teröristlerin birbirine karıştırılmamasına, çatışma sonrası Cumhuriyet Savcılarının olay bölgesine götürülerek, yasal işlemlerin yerinde yapılmasına, orantısız güç kullanılmamasına, terörist cenazelerinin tahliyesine, yaralı teröristlere tıbbi destek sağlanmasına Uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış mayın türü patlayıcıların kullanılmamasına, kişi hak ve özgürlüklerine müdahale edilmemesine, teröristlerden ele geçen her türlü silah ve malzemenin noksansız olarak adli makamlara teslim edilmesine, azami dikkat gösterilmiştir."

"İFTİRALARDAN VAZGEÇMEYECEKLER"

Hatalı davranan askeri personel hakkında ise gerekli yasal işlemlerin süratle yapıldığını vurgulayan Orgeneral Koşaner, şöyle konuştu:

"Bunlara rağmen bazı medya organlarının her olayda, sadece duyumlara dayanarak ve Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alarak yaptığı mesnetsiz suçlamalar ve iftiralar esefle ve üzüntüyle izlenmektedir. Ne yapılırsa yapılsın bu medya organlarının, kendilerine verilen görevin gereği, suçlama ve iftiralarından vazgeçmeyeceklerini de biliyoruz. Yüce ulusumuzun olayları dikkatle takip ederek mutlaka en doğru kanaate varacağına gönülden inanıyoruz."

-ASKER YETERİNCE EĞİTİLİYOR-

Orgeneral Koşaner, Türkiye'nin kara sınırlarının savunmasının yasalara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, Türkiye-Irak sınırının bir bölümü hariç tüm kara sınırlarının Kara Kuvvetleri Komutanlığınca korunduğunu söyledi. Sınırdaki söz konusu bölümün ise Jandarma Genel Komutanlığı'nca korunduğunu, bir plan dahilinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına devredileceğini ifade eden Orgeneral Koşaner, iç güvenlik harekat bölgesinde görev alan veya alacak olan bütün personelin bölgede tecrübe kazanmış, deneyimli personel tarafından eğitildiğini kaydetti.

Burada 10 haftalık temel ve ihtisas eğitimini tamamlayan erbaş ve erlerin, birliklerine katıldıklarında ayrıca 3 hafta süreli intibak eğitimi aldıklarını, askerlik süresince de eğitim çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Orgeneral Koşaner, "Erbaş ve erlerin çok kısa bir eğitimden sonra göreve gönderildikleri şeklindeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

İki yeni sınır alayının daha oluşturulduğunu ve teröristlerin hareket alanlarının önemli ölçüde daraltıldığını vurgulayan Orgeneral Koşaner, kara sınırlarındaki ve iç güvenlik harekat bölgesindeki tüm karakol ve üs bölgelerinin geliştirilmesi, bazı karakolların yerlerinin değiştirilmesi ve uygun olmayan karakol binalarının yenilenmesi konularının devamlı olarak incelendiğini ve tedbirler alındığını söyledi.

Orgeneral Koşaner, bütçe imkanlarıyla 46, TOKİ aracılığıyla da 67 karakol, bölük ve tabur merkezi binası yapımının planlandığını söyledi. Bunlardan 10'unun TOKİ tarafından tamamlandığını, 56 binanın inşaatı, 47 binanın ise proje çalışmasının devam ettiğini dile getiren Orgeneral Koşaner, şöyle devam etti:

"İnsansız hava araçlarının envantere alınarak etkili şekilde kullanılmasıyla kazanılan gözetleme ve keşif yeteneği, teröre karşı yürütülen mücadelede önemli katkılar sağlamaktadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca son olarak tedarik edilen insansız hava araçlarının da devreye girmesiyle bu yeteneğimiz daha da artacaktır.

Mayın ve el yapımı patlayıcı maddeler, teröre karşı yürütülen mücadelede birinci öncelikli tehdit olma özelliğini devam ettirmektedir. Ancak, mevcut detektör ve frekans karıştırma cihazlarının etkili olarak kullanılması ve personelin bu patlayıcıları tespit etme yeteneklerinin eğitimle geliştirilmesi neticesinde patlayıcıların bulunma ve etkisiz hale getirilme oranı yüzde 80'lere ulaşmıştır. Eğitim ve arama teçhizatındaki gelişmelere paralel olarak bu oranın daha da artması mümkün olacaktır."

Modernizasyon faaliyetlerinde yerli teknolojinin azami ölçüde kullanılmasının, teknoloji transferi ve ortak üretim girişimleri ile yerli savunma sanayine yeni yetenekler kazandırılmasının, savunma sanayinin hedefi olduğunu vurgulayan Orgeneral Koşaner, "Gelecekte, tüm ihtiyaçlarımızın, dış ülkelere hiçbir bağımlılık olmadan, yerli sanayimiz tarafından karşılandığını görmek; en büyük arzumuz ve hayalimizdir" dedi.

Orgeneral Koşaner, yürütülen projeleri de şöyle anlattı:

"M-60 ve Leopard-1 tanklarının modernizasyon işlemi tamamlanmıştır. 155 mm'lik Kundağı Motorlu Fırtına Obüs Üretim Projesi ile Hava Savunma Silahları, Roket ve Füze projelerimiz devam etmektedir.

Yerli imkanlarla İnsansız Hava Aracı Üretim projemizde önemli bir aşamaya ulaşılmıştır. Muhabere ve Bilgi Sistem projeleri ile bilgi güvenliğinin sağlanmasına yönelik projelerimiz halen devam etmektedir. Leopard 2 A4 Tank Tedariği projemiz tamamlanmak üzeredir. Temel Eğitim Uçağı Tedarik projemiz tamamlanmıştır.

Kara Kuvvetlerimizin 2020'li ve ileriki yıllardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlanan iki önemli projemiz olan Modern Tank ve Taarruz Helikopter projelerimiz ile ilgili sözleşmeler imzalanmış olup, gelişmeler planlandığı şekilde sürdürülmektedir."(ANKA)

(ÜNS/BRŞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title