Haberler

Orgeneral Aksay: "Düşmanlarımızın Beklemediği Bir Anda Etkin Taarruz Etme İmkã‚nına Sahibiz"

Ünsal Ergel bildiriyor-Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, mevcut harekat ortamında başarıya ulaşmak için karar üstünlüğünü oluşturan bilgiye ve verilen kararları her ortam ve şartta uygulayabilecek kabiliyete sahip olmanın önemini vurgulayarak, "Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde düşmanlarımızın hiç beklemediği bir anda; etkin, süratli ve hassas bir şekilde taarruz ede...

Ünsal Ergel bildiriyor-Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, mevcut harekat ortamında başarıya ulaşmak için karar üstünlüğünü oluşturan bilgiye ve verilen kararları her ortam ve şartta uygulayabilecek kabiliyete sahip olmanın önemini vurgulayarak, "Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde düşmanlarımızın hiç beklemediği bir anda; etkin, süratli ve hassas bir şekilde taarruz edebilecek imkan ve kabiliyete sahibiz ve sahip olmaya devam edeceğiz. Kısacası, Türk Hava Kuvvetleri olarak çağımızla yarışıyoruz" dedi.

Anadolu Kartalı-2010/1 Eğitimi'nin gece atışlarını izlemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları 3. Ana Jet Üs Komutanlığındaki Konya Atış Sahası'na helikopterlerle gelerek Orgeneral Cemil Çuha Atış Kulesi'ne geçti.

Orgeneral Aksay, burada yaptığı konuşmada, günümüzde teknolojide meydana gelen gelişmelerin, hava ve uzay yeteneklerini etkinlikle kullanacak kuvvet yapılanmasını zorunlu kıldığını ifade ederek, mevcut harekat ortamında başarıya ulaşmak için karar üstünlüğünü oluşturan bilgiye ve verilen kararları her ortam ve şartta uygulayabilecek kabiliyete sahip olmanın önemini vurguladı. Orgeneral Aksay, bu kabiliyeti büyük maharetle kullanmanın gerektiğini belirterek, "Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde Hava Kuvvetleri olarak mevcut ve gelecekte planlanan modern yapımız ile tehdit yelpazesinde yer alabilecek tüm hedeflere karşı, düşmanlarımızın hiç beklemediği bir anda; etkin, süratli ve hassas bir şekilde taarruz edebilecek imkan ve kabiliyete sahibiz ve sahip olmaya devam edeceğiz. Kısacası, Türk Hava Kuvvetleri olarak çağımızla yarışıyoruz" dedi.

Böyle bir hava kuvvetinin komutanı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Orgeneral Aksay, yüksek teknolojinin kullanıldığı askeri havacılıkta modern sistemlere sahip olmak kadar, personelin kalite ve yetkinliğinin de büyük önem arz ettiğini söyledi. Orgeneral Aksay, bu nedenle eğitim faaliyetlerini barış döneminin en öncelikli işi olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

Orgeneral Aksay, çalışmalarını bu bilinçle yürüten Türk Hava Kuvvetleri'nin, icra ettiği harekat, tatbikat ve eğitimlerle hem kendi personelini en üst düzeyde yetiştirebilecek, hem de dost ve müttefik ülkelerin hava kuvvetlerine eğitim verebilecek seviyeye ulaştığının altını çizdi.

-HAVA KUVVETLERİ HER AN HARBE HAZIR-

Orgeneral Aksay, 2001 yılında başlatılan ve birçok ülkenin katılmak istediği Anadolu Kartalı Eğitimlerinin gelinen noktanın en somut örneği olduğunu kaydederek, "Dünya askeri havacılığında bir marka haline gelmiş olan bu tatbikatta, eğitim ortamı gerçek harekat ortamına en yakın şekilde oluşturulmakta, farklı ülke ve kuvvetlerden katılan unsurlar bir arada eğitim yapabilmekte, icra edilen görevler nicelik ve nitelik olarak değerlendirilebilmektedir" dedi.

Orgeneral Aksay, bu özellikleriyle Anadolu Kartalı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün unsurlarının uyumlu ve koordineli bir şekilde, gece ve gündüz hareket icra edebilme yeteneklerini pekiştiren en kapsamlı organizasyonlardan biri olduğuna işaret ederek, dünyada bu yetenek ve itibara sahip sayılı bir kaç ülke bulunduğunu söyledi.

Hava Kuvvetlerinin her an harbe hazır bir kuvvet olduğuna işaret eden Orgeneral Aksay, "Başka bir ifadeyle, gerektiğinde oluşturulan bir güç değil, her an var olan ve her şartta darbe vurmaya hazır olan bir güç olup, ulusal caydırıcılığı, varlığı ve hazır bulunuşuyla sağlar" dedi. Orgeneral Aksay, bu etkinin sağlanmasında en önemli unsurlardan birinin, gece hava harekat kabiliyeti olduğuna işaret ederek, çok az ülkenin sahip olduğu, gece hava harekatında yüksek isabet oranının düşmanın hareket serbestisini büyük oranda azalttığı için zaferin kazanılmasında da önemli bir etken teşkil ettiğini dile getirdi. Orgeneral Aksoy, "Halihazırda Türk Hava Kuvvetleri, sahip olduğu muharip ve destek uçaklarında bulunan gece harekatı imkan ve kabiliyeti ve bu sistemleri büyük ehliyetle kullanan eğitimli personeliyle gecenin karanlığında düşmanı tespit ve imha edebilecek güçtedir" dedi.

-HEDEFE GECE PERİYODUNDA 700 TON BOMBA-

Orgeneral Aksay, Türkiye'nin taarruz görevinde kullanılabilecek toplam uçak ve mühimmat sayısı değerlendirildiğinde, yüksek muharebe temposunda bir günde yaklaşık olarak bin 100 ton bombayı, gece taarruzuna öncelik verildiğinde ise gece periyodunda 700 ton bombayı hedeflere atabileceğini bildirdi.

Bugünkü gece atışlarında 10 ton bombanın kullanılacağını ifade eden Orgeneral Aksay, şöyle devam etti:

"Her an harbe hazır olan böylesine bir güç caydırıcılığı sağlayan en önemli kabiliyettir. Biraz sonra sergileyeceğimiz bir kısım yeteneklerimizle gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki; yüce milletimiz geceleri rahat uyuyabilir. TSK'nın çelik yumruğu olan Hava Kuvvetleri gece harekatına yönelik imkan ve kabiliyetleriyle düşmana geceyi uzun, dünyayı dar edecek kudret ve kuvvette ve 24 saat görevinin başındadır." (ANKA)

(ÜNS/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title