Haberler

Organik Ekolojik Turizm Çalışmaları

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Mahallesi’ne, "Organik Ekolojik Turizm" çalışmaları kapsamında gezi düzenlendi.

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Mahallesi'ne, "Organik Ekolojik Turizm" çalışmaları kapsamında gezi düzenlendi.

Geziye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, SÜRDER Başkanı Süleyman Özata, ziraat mühendisleri ve mahalleli katıldı.

1924 yılında Yunanistan'ın Kavala bölgesinden gelen Olucak köyü mübadilleri tarafından kurulan Sürmeli Mahallesi'nde tek ayakta kalan ve o tarihte cami olarak 41 yıl kullanılan eski kiliseyi 'kültür evi' yapmak için çalışmaların son aşamasına geldiğini söyleyen Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) Başkanı Süleyman Özata, her iki kültüre hizmet etmiş mekanın restorasyonunu yaparak kültür evi olarak hizmete açacaklarını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, "Sürmeli gibi güzel yerlerimiz var. Burada yapılacak olan her türlü girişimi biz destekliyoruz. Yakında 12. çağrıya çıkıyoruz. Bu kapsamda kırsal turizm desteğimiz olacak. Sürmeli Mahallesi'ni ele alacağız, değerlendireceğiz" dedi.

Geziye katılan heyet mahallede bulunan tarihi evleri gezerek incelemelerde bulundu. Mahallede açılması düşünülen Doğal Organik Sürmeli Pazar Yeri de incelendi. Dernek Başkanı Özata, "Ürettiğimiz organik ürünleri biz burada pazarlayarak aynı zamanda ekolojik turizmi de desteklemek istiyoruz. Ürünlerimizi Samsun'a, Bafra'ya götürmeyi düşünmüyoruz. Organik ürüne sahip olmak isteyenler bu mahalleye gelecekler" ifadelerini kullandı.

Yapılan incelemelerin ardından konuklara organik ürünler ikram edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title