Haberler

Organ Nakli Bekleyen Hükümlü İçin Ceza Ertelemesi İstendi

Denizli'de, resmi belgede sahtecilik suçundan aldığı beş yıllık hapis cezasından geriye 13 ayı kalan 50 yaşındaki Mehmet Kurttaş, siroz hastalığı ile karaciğer yetmezliğine yakalandı.

Denizli'de, resmi belgede sahtecilik suçundan aldığı beş yıllık hapis cezasından geriye 13 ayı kalan 50 yaşındaki Mehmet Kurttaş, siroz hastalığı ile karaciğer yetmezliğine yakalandı. Cezaevi şartlarının bakım için uygun olmadığını belirten yakınları; Kurttaş'ın nakil olmazsa beş aylık ömrünün kaldığını belirterek, bu nedenle ya kalan cezanın ertelenmesini ya da ev hapsine çevrilmesini istedi.

Adalet Mahallesi'nde oturan evli ve üç çocuk babası Mehmet Kurttaş, resmi belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davadan 5 yıl hapis cezası aldı. İki yıl Kocabaş D Tipi Cezaevi'ne konulan, sonrasında Manisa E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilen Kurttaş, bu sırada siroz hastalığına yakalandı, karaciğer yetmezliği tespit edildi. Cezaevi ortamında sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Kurttaş, belli aralıklarla çeşitli hastanelerde tedaviye de alındı. Kurttaş'a organ nakli gerektiği belirtildi. Bir süre önce dört günlüğüne izinli olarak evine gönderilen Kurttaş, DHA muhabirinin çekim yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

YAKINLARI ANLAYIŞ BEKLİYOR

Kurttaş'ın yeğeni Galip Aksungur, "Aldığı ceza nedeniyle iki yıl kapalı cezaevinde yattı. Daha sonra açık cezaevine gitti. Burada yatarken hastalandı, siroz ve karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördü, ancak hastalığı daha da ilerledi. Eğer nakil olmazsa beş ay içinde yaşamını yitirebilir. Cezaevinde ölüme terk ediliyor. Kendi kendine yemek bile yiyemiyor. Biz kalan 13 ay hapis cezasının ertelenmesini ya da evde geçirmesini istiyoruz. Eşi ve çocuklarıyla birlikte geçirsin, yetkililerden bunu istiyoruz. Uygun organ bulunup, nakil olursa ve sağlığı yerine gelirse kalan cezasını tekrar çeker. Bugün (pazartesi) akşama kadar Manisa'daki cezaevine teslim olmazsa, firar etmiş sayılacak ve kapalı cezaevine konulacak" dedi.

Mehmet Kurttaş'ın eşi Ümmühan Kurttaş ise kocasının çok hasta olduğunu ve çocuklarının yanında olmasını istediğini belirterek, "Tek isteğimiz, eşimin cezasının ertelenmesi ya da evde çocuklarıyla geçirmesini istiyorum. Çünkü sağlık durumu çok kötü" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocabaş Denizli Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title