Haberler

Orduspor Taraftarını Üzdü

PTT 1. Lig'in bitmesine 5 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Orduspor, kentteki futbolseverlerde üzüntüye neden oldu.

PTT 1. Lig'in bitmesine 5 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Orduspor, kentteki futbolseverlerde üzüntüye neden oldu.

Nedim Türkmen'in başkanlığında bu sezon maddi zorluklar yaşayan ve devre arası 30'a yakın futbolcusunu kaybeden Orduspor, dün Bucaspor'a 2-0 yenilerek Spor Toto 2. Lig'e düştü.

Akıncılar Derneği Başkanı Cüneyt Gözükan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır gönül verdikleri takımın küme düşmesine üzüldüklerini ve yöneticilere tepkili olduklarını ifade etti.

Takıman küme düşmesinde yanlış transfer politikalarının etkili olduğunu ve kulüp yönetimini suçlayan Gözüken, şunları söyledi:

"Orduspor küme düşerken elinde puroyla gülerek vermiş olduğu poz Oduspor başkanına yakışmamış ve taraftarlarımızı isyan ettirmiştir. Ordusporumuzu yeri geldi 4, yeri geldi 8 kişi hiçbir deplasmanda yalnız bırakmadık. Lig ayırt etmeden bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Ancak Orduspor kongresinde Nedim Türkmen'in veya göstereceği aday dışındaki her oluşumun yanındayız. Bir ömür boyu Orduspor sevdamızı gönlümüzden kimse silemez. Yine bilinmelidir ki bu devran böyle sürüp gitmez ve unutulmasın ki sevdalar küme düşmez."

Orduspor 52 Genç Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Aydın ise yaklaşık 30 yıldır takımın peşinden koştuklarını belirterek, "Takımımız bu sezon hiç olmadığı kadar ekonomik zorluklar yaşadı. Bu ekonomik kriz Orduspor'u bu hallere getirdi. Bu anlamda yöneticilere kırgınız. İnşallah Orduluların birlik ve beraberliği sayesinde bu takım düştüğü yerden kalkacaktır. Buna yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

-STK'lar tepkili

Ordu'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Orduspor yönetimine tepki gösterdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Orduspor'un Ordu'nun tanıtımını yapan en önemli bir kurum olduğunu söyledi.

"Yurtiçi ve dışına gittiğimizde bize herkes Orduspor'u sorardı" diyen Şahin, "Orduspor taraflı tarafsız herkesi bir araya getiren topluluktu. Şimdi bu takım 2. Lig'e düştü. Ancak şu bilinmeli ki Orduspor sevgisini elimizden kimse alamaz. Ben Orduspor'u bu hallere düşürenlerin ve küme düşmesine göz yumanların Ordu halkına hesap vermelerini istiyorum" diye konuştu.

-10 yıl çıktığı lige geri döndü

Öte yandan 2004-2005 sezonunda 76 puanla 1. Lig'e yükselen ardından 2010-2011 sezonunda play-off oynayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Orduspor, 2012-2013 sezonunda ise bu ligde başarısız olarak yeniden PTT 1. Lig'e düştü. Daha sonra bu ligde ekonomik sorunlar yaşayan mor-beyazlı ekip 10 yıl önce çıktığı 2. Lig'e yeniden düşerek taraftarını bir kez daha üzdü.

Kaynak: AA / Yerel

Nedim Türkmen Akıncılar Bucaspor Orduspor Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title