Haberler

Ordu Semaları Mahyalarla Şenlendi

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu ve Ramazan ayının simgelerinden olan mahyalar, bu sene de vatandaşların beğenisini kazanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu ve Ramazan ayının simgelerinden olan mahyalar, bu sene de vatandaşların beğenisini kazanıyor.

Osmanlı Sultanı I. Ahmet Dönemi'nde Sultanahmet Camii'nin minarelerine, dini sözlerin yazıldığı kandillerin asılmasıyla başlayan ve 450 yılı aşkın gelenek olan mahyalar, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle Ordu'nun semalarını şenlendirdi.

MAHYALI CAMİLERE YENİLERİ EKLENİYOR

Altınordu ilçesinde bulunan Akyazı Camii, Ulu Camii, İmam Hatip Lisesi Camii ve Ensar Camii ile Gürgentepe ilçesindeki Merkez Camii'ne daha önce mahya yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, Kumru Merkez Camii'ni de yeni mahya ile süslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mahyaların insanlara Ramazan-ı Şerif'i hatırlattığına vurgu yaparak, "Ramazan ayının manevi güzelliğiyle birlikte, en az iki minaresi olan camilerde vatandaşlarımıza görsel bir güzellik yaşatmak istiyoruz. Daha önce mahya yaptığımız camilere ilave olarak, başka camilere de mahya yerleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

MAHYALARLA VERİLEN MESAJLAR GÖNÜLLERİ AYDINLATIYOR

Camilerin gerdanlığı olarak ifade edilen mahyalar, akşam ve imsak vakitleri arasında Müslümanların gönüllerini de aydınlatıyor. Osmanlı döneminde yağ kandiliyle, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ampul ile son dönemlerde ise led aydınlatmalarla yapılan mahyaların yapılış şekli değişse de taşıdığı anlam ve verdiği mesajlar değişmiyor. Aynı zamanda ramazanın simgesi olarak kabul edilen mahyalarda yer alan ayet, hadis ve dini içerikli veciz sözler vatandaşların gönüllerini aydınlatıyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultanahmet Altınordu Akyazı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title