Haberler

Ordu: Sarmaşık Kaplıcası Turizme Kazandırılacak

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne Bağlı Ilıca Beldesi'nde, Mülkü İl Özel İdaresi'ne Ait Olan Sarmaşık Kaplıcası'nın Turizme Kazandırılması Amacıyla Çalışma Başlatıldı.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Ilıca Beldesi'nde, mülkü İl Özel İdaresi'ne ait olan Sarmaşık Kaplıcası'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Sarmaşık Kaplıcası'nda inceleme yaparak yetkililerden kaplıca hakkında bilgi aldı. Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş, Vali Gözlügöl'e yaptığı açıklamada, Ilıca'nın belde olmasının kaplıca sayesinde olduğunu belirterek, "Böyle bir suyun burada çıkması bizim için bir şans. Kaplıca şu anda çok dibe vurdu. Ben buranın 25-30 yıl öncesini de gördüm. O zaman beldemiz insanlarla dolup taşıyordu, ancak bugünkü geldiğimiz nokta bir yatırım yapılmadığından maalesef dibe vurdu" dedi.

Vali Said Vakkas Gözlügöl ise Sarmaşık Kaplıcası'nın mülkünün İl Özel İdaresi'ne ait olduğunu hatırlatarak, "Burada 3 bin metrekarelik alanı olan bir mülkümüz var. Bölgenin tek kaplıcası. Bizim İl Özel İdaremizin 9 projesinden bir tanesi. Burada özel sektörü işin içersine çekmeye çalışıyoruz. Kamu idarelerince bu tip yerlerin işletilme devri geçmiştir. Eskiden imkanlar yoktu, devlet bu işlere önderlik ediyordu. Şimdi halkımız her şeyin en güzelini yapabiliyor. Eğer bu tip yerlere bölgemizde çoğalırsa hem ekonomimize hem de turizme katkı sağlamış oluruz. Böylece daha refah içerisinde yaşarız. Biz öncelikle Özel İdaresi'nin mülklerini ekonomiye kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Selman Yurdaer de Vali Gözlügöl'e, kaplıcayla ilgili bir proje sundu. Projenin 4 katlı, 15 oda ve toplam 60 yatak kapasiteli olduğu açıklandı.

(MY-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title