Haberler

Ordu Hastanesini Bekliyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımı konusunda yeni hükümet döneminde adım atılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapımı konusunda yeni hükümet döneminde adım atılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Birkaç yıldır Ordu gündemini meşgul eden ve ilk etapta ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yapımı projelendirilirken daha sonra 'Şehir Hastanesi' olarak inşa edilmesi planlanan hastanenin bugünkü hesaplarla 400 milyon liraya mal olacağını belirten Rektör Yarılgaç, "Yani yeni bir hava yolu yapılacak kadar veya çevre yolunun yenisini imal edecek kadar bir bütçeden bahsediyoruz. O açıdan bakıldığında bu tür devasa projelerin başlatılabilmesi ve hızlandırılması uzun bir süreç alıyor" dedi.

"YENİ DÖNEMDE SÜREÇ HIZLANACAK"

Sağlık Bakanlığı tarafından veya kamu-özel yatırım ortaklığıyla yaptırılacak kompleksin yer teminini üniversite olarak üstlendiklerini, son 3 yılda kamulaştırılarak kampüs alanı içerisine dahil edilen 53 dönüm araziyi araştırma hastanesi yapılması şartıyla Bakanlığa devrettiklerini belirten Yarılgaç, "Bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmeler ve çabalarımız sonucunda bu alana hastane yapılmasıyla ilgili ön kabulü aldık. 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden güçlü bir hükümetin kurulacak olması sadece bizim üniversitemiz için değil Türkiye'deki tüm yatırımlar için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Son olarak Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Projeleri'nde 4 aşamayı kat ederek Yüksek Planlama Kurulunda 'Onay Bekleyen Projeler' kapsamına alınmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın konuyu tam olarak ele almasıyla Ordu ilimiz için elzem olan ciddi bir proje hayata geçecektir. Bakanlığın yapacağı hastane ile ilgili bu güne kadar üzerinde titizlikle durduğumuz böylesine büyük yatırımın işlerlik kazanması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin kurulması ile sürecin hızlanacağına inanıyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title