Haberler

Ordu'da Kar Yağışı

Ordu'da kent merkezinden 550 metre yükseklikteki Boztepe'ye mevsimin ilk karı yağdı.

Ordu'da kent merkezinden 550 metre yükseklikteki Boztepe'ye mevsimin ilk karı yağdı.

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı, Ordu'da da etkili olmaya başladı. Kentin seyir tepesi konumundaki Boztepe'de, gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, güzel görüntüler oluşturdu.

Kent merkezinden teleferik ile Boztepe'ye çıkan vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi. Esnaf ise dükkan önlerinde bulunan malzemelerini topladı, kapı önlerini temizledi.

Şehir merkezinde de aralıklarla karla karışık yağmur etkili oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 182 iş makinesi ve 240 personelle çalışmaların sürdürdüğünü belirtti.

Karla mücadelede önceliğin hasta ve cenazesi olan vatandaşlara verildiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, bugün öğleden sonra 11 ilçemizde etkisini gösterdi. Ordu'da şu ana kadar 40 mahalle yoluna müdahale edilmiş olup ulaşıma kapalı yol bulunmamaktadır. Ordu Büyükşehir Belediyesince karla mücadelede 182 iş makinesi, 240 personelle 7 gün 24 saat göreve hazırız. İlimizde cumartesi gününe kadar yoğun kar yağışı bekleniyor. Lütfen araçlarımızda kış lastiği, zincir ve çeki halatı bulunduralım. Çağrı merkezimize lütfen asılsız ihbarda bulunmayalım. Öncelik hasta ve cenaze hizmetleridir. Karla mücadelede görev alan ekiplerimize başarılar diliyorum."

Öte yandan Ordu'nun yüksek rakımlı ilçelerinde de kar yağışının sürdüğü, özellikle Kabadüz, Gölköy, Akkuş, Gürgentepe ve Korgan ilçelerinde yağan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Boztepe Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title