Haberler

Ordu'da Çanakkale Coşkusu

Ordu’da Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı ve 18 Mart Şehitler Günü nedeni ile Garnizon Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Ordu'da Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı ve 18 Mart Şehitler Günü nedeni ile Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Eskipazar Mahallesi'nde bulunan Garnizon Şehitliği'ndeki törene Ordu Vali Yardımcısı A. Akın Varıcıer, Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt, şehit aileleri ve daire müdürleri katıldı.

Tören çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı ile devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Yarbay Atamer Yeşil yaptı. Jandarma Yarbay Atamer Yeşil konuşmasında "Bugün, ülkenin bekası için seve seve canını veren, ulusumuzun tarihimizin her sayfasında onurla yer almasını sağlayan, kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, bağımsızlığımızın timsali bayrağımızı bizlere armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek sürecek varlığının manevi simgesi aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla andığımız bir gündür. Vatan ve bayrak uğruna, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin sağlanması için hayatlarının baharında seve seve canlarının feda ederek makam ve rütbelerin en yücesi şehitlik mertebesine yükselen kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken aziz hatıraları ve manevi huzurları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit kabirleri ziyaret edildi. Ziyarette törene katılanlar 8 Ağustos 2010 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen ve Garnizon Şehitliği'ne ilk defnedilen şehit olan Uzman Çavuş Zeki İnan, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş, ailesinin isteği üzerine merkeze bağlı Oğmaca Mahallesi'ndeki aile kabristanlığından alınarak Garnizon Şehitliği'ne defnedilen ve 20 Haziran 1992'de Ağrı Dağı'nda arama tarama operasyonu sırasında görevi tamamlayarak geri dönerken yolda terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek şehit düşen Doğan Gökbulut ile 1986 yılında Denizli'nin Sarayköy ilçesinde şehit düşen ve Kabadüz ilçesindeki naaşı daha sonra Garnizon Şehitliği'ne getirilen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hasan Tarakçı'nın kabrine karanfil bıraktılar.

Daha sonra tüm şehitler için din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve toplu dua edildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Akın Varıcıer Eskipazar Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title