Haberler

Operasyonun İsmi 'Şah Fırat'ın Sırrı

Güncelleme:

Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonun ismi Süleyman Şah'ın "Şah"ı ve Fırat Nehri'den alındı. İsmin altında ecdada saygı ve vefa var.

Dün gece saatlerinde başlayan ve 44 askerin Türkiye getirilmesi ile Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun imha edilmesiyle sona eren Şah Fırat operasyonun isimi de büyük merak konusu oldu.

Şah Fırat operasyonun ismi konulurken büyük bir titizlik gösterildi. Ecdada vefa unutulmadı. "Şah" ismi Süleyman Şah'tan alındı. "Fırat" ismi de Filistin için Fırat Nehri'ne meydan okuyan ve boğularak hayata vedan eden Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in dedesi Süleyman Şah'a hem saygı hem de dünyaya "Ecdadımızı da olanları da unutmadık" mesajı vermek için seçildi.

ASKERLER KURTARILDI

Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için askeri operasyon düzenlendi.

TSK'ya bağlı tankların ve kara unsurlarının katıldığı operasyonla Süleymah Şah Saygı Karakolu'nda görev yapan bordo bereliler Türkiye'ye getirildi.

TÜRBE TAŞINDI

Askerlerin kurtarılmasının ardından özel kuvvetler bölgeyi terk etmeden önce Süleyman Şah Türbesi'ni ve Saygı Karakolu'nu yok etti. Burada Türk Bayrağı gönderden indirilmeden Suriye Eşmesi Köyü kontrol altına alındı ve Türk Bayrağı burada göndere çekildi. Süleyman Şah Türbesi'de buraya taşındı. Süleyman Şah ve 2 sanduka Türkiye getirildi.

NEDEN ŞAH FIRAT?

İşte tüm dünyaya damga vuran ve ajansların son dakika olarak geçtiği bu operasyonun ismini Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı. Davutoğlu, "İki operasyon ile Türk Bayrağını'nın yüceliğini gösterdiğimiz ve Süleyman Şah Türbesi'ni taşıdığımız operasyonun adı: Şah Fırat'tır" dedi.

Davutoğlu'nun bu açıklamasından sonra operasyonun ismi de büyük merak konusu oldu. Neden operasyonun ismi "Şah Fırat konuldu?" sorusu ortalıkta dolaşmaya başladı.

OPERASYONUN İSMİNİN SIRRI

İşte Şah Fırat isminin sırrı;

1227 yılında Filistin'e karşı düzenlenen Haçlı Seferleri'ne karşı durmak için Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in dedesi Süleyman Şah 50 bin kişilik kuvvetleriyle Fırat Nehri'ne meydan okuyarak harekete geçti ancak yanındaki iki beyiyle berabere boğularak hayata veda etti.

Bu nedenle Süleyman Şah'ın "Şah"ı ile Fırat Nehri'nin isminden esinlenerek operasyona "Şah Fırat" adı verildi ve tüm dünyaya Türk devletlerinin gücü ve ecdada olan saygı gösterildi.

İlgili Haberler
AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (4)

turgayMobil-ANDROID:

dogru ypg etek giyer, kicini basini sallayarak 1 saatte giderdi de, obama destek vermeden geri donemezdi.

7
4
yanıtYanıtla
kaptanMobil-ANDROID:

evet ecdada saygı olarakta toprağımızı bıraktık. saygı ve vefa kelimelerinin anlamları değişmiş demek.

4
0
yanıtYanıtla
AtilaMobil-IOS:

Osmanlida beri var salla

1
2
yanıtYanıtla
helix_aspersamobilWeb@haberler.com:

Yahu yaz boyu da ne var orda ölü bir adam icin askerlerimzn hayatini tehlikeye atiyorsunz diye yaygara kopariyorlardi...askerler vatana donunce de bu defada vatan topragini terk ettiniz oldu... korktunuz kactiniz oldu. ... ne emme ne gomme hesabi... amaciniz ne... bu ülke hepimzin.... birlik olacginiza surekli acik ariyorsunuz... sanki daha önceki hukumetler mukemmeldi...yakin geleckte cok buyuk savas olack... ama bu hükümet yuznden degil .... koltuk hirsi olan muhalefet yuzunden olck... medyayı da kullanrk halki isyana tesvik ediyorlar. ....

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title