Haberler

"Operasyona Katılmayacağız"

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Arınç, Libya'ya Operasyona İlişkin, "Türkiye'nin Operasyonlara Katılma Durumu Yok." Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Birleşmiş Milletler(BM)'in aldığı karar doğrultusunda Türkiye'nin Libya'ya düzenlediği operasyona katılmayacağını belirtti. Arınç, BM'nin Gazze ve Filistin ile başka bölgelerde yaşanan olaylarda da aynı şekilde hareket etmesini istedi.

Arınç, Denizli Polisevi'nde Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları ile kahvaltıda bir araya gelerek ilin sorunlarını görüştü. Arınç, basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilerin Libya'ya yönelik operasyona ilişkin soruları cevaplandırdı.

Türkiye'nin bu operasyonlara katılıp katılmayacağı şeklindeki soruyu Arınç, "Türkiye'nin operasyonlara katılma durumu yok. Bu konudaki görüşümüzü daha önce hem Başbakanımız hem Dışişleri Bakanımız ifade ettiler. Operasyonlar an be an takip ediliyor. Dışişleri Bakanlığımız bu konuda kriz masası oluşturdu. Hadiseleri takip ediyoruz." dedi.

Libya'da masum halkın kanı dökülmeden, muhalefete karşı ve halka karşı yürütülen sindirme hareketlerine son vermek konusunda BM'nin aldığı kararın takip edildiğini vurgulayan Arınç, "Türkiye bu konuda geçmişten bu yana taşıdığı misyonu devam ettiriyor. Umarız kısa sürede Libya'da normalleşme olur ve halkın can ve mal güvenliği kısa sürede sağlanır." diye konuştu.

Gazetecilerin, Libya'da BM kararının hemen ardından hava saldırısına başlanıldığını, ancak geçmişte Filistin ve Bosna Hersek'te benzer müdahalenin yapılmadığını ve bu konuda çifte standart olup olmadığına yönelik bir soru üzerine ise Arınç, şunları kaydetti: "Çifte standart sadece bu konuda değil, hemen hemen her konuda dünyada yaşanıyor. En şikayetçi olduğumuz konulardan birisi. Ama burada bir oydaşma içerisinde BM'nin aldığı bir karar var. Bu kararın uygulanmasında bazı ülkeler ön plana çıkmak istiyorlar. Belki onların davranışları eleştirilebilir. Ama Türkiye bu konuda üzerine düşeni, büyük bir devlet olarak yapıyor. Gazze'de, Filistin'de ve başka bölgelerde yaşanan olaylara karşı gönül isterdi ki aynı şekilde Birleşmiş Milletler veya başka anlaşmalarla insanlar, ülkeler harekete geçebilsin."

Bakan Arınç, kara yoluyla Ankara'ya gitmek için Denizli'den ayrıldı.

Libya'ya düzenlenen hava operasyonun ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı bir açıklamada, Libya'daki müdahale sürecine ilişkin bilgiler verildi. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in, Bakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak Paris'te bugün yapılan toplantı hakkında bilgi verdiklerinin bildirildiği açıklamada şöyle denildi:

"ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Sayın Bakanımızı arayarak Paris'te bugün yapılan toplantı hakkında bilgi vermişlerdir.

Sayın Bakanımız, Türkiye'nin en başından itibaren Libya'daki sivil halka yönelik saldırılar karşısında gösterilecek tepkinin ve takınılacak tavrın uluslararası meşruiyet zemininde bölgesel katılım ve destek sağlanarak gerçekleştirilmesini istediğini, temel amacın sivil halka yönelik şiddetin önlenmesi ve sivil can kayıplarının durdurulması olması gerektiğini, 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının temel felsefesinin de bu çizgide kaldığını vurgulamış; 1970 ve 1973 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının Libya'nın toprak bütünlüğünü güvence altına alacak ve kardeş Libya halkının huzur, güvenlik ve esenliğini temin edecek şekilde uygulanmasına atfettiğimiz önemi esasen açıklamış olduğumuzu hatırlatmıştır.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title