Haberler

Operadaki Hayalet'in Maskeleri "Minik Kalplere" Yardım Oldu

Güncelleme:

Zorlu Alışveriş Merkezi; Minik Kalplerle El Ele Derneği (Mika-Der) işbirliğiyle dünyanın en ünlü müzikallerinden "Phantom of the Opera" maskesi aracılığıyla çocuklara yardım elini uzattı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 17 Mayıs tarihine kadar sahne alacak olan müzikalin ünlü beyaz maskesi, Türkiye'nin birbirinden değerli sanatçıları tarafından tasarlandı ve satıştan elde edilen gelir Bartın Sevgi Evleri'ne destek olarak gitti.

Aralarında Ahmet Güneştekin, Devran Mursaloğlu, Devrim Erbil, Ergin İnan, Ertuğrul Ateş, Gülcan Karadağ, Günseli Kato, İsmail Acar, Muzaffer Akyol, Reysi Kamhi, Seçkin Pirim, Süleyman Saim Tekcan, Şahin Paksoy, Yiğit Yazıcı, Barış Sarıbaş ve Yusuf Taktak'ın bulunduğu sanatçılar, maskeyi birbirinden farklı uygulamalarla eşsiz birer sanat eserine dönüştürdü. Eserler, 28 Nisan Salı akşamı Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi VIP Lounge'da düzenlenen özel bir kokteylle tanıtıldı. Davete maskeleri tasarlayan sanatçılar, Mika-Der destekçileri ile Zorlu Gayrimenkul ve Zorlu Alışveriş Merkezi yöneticilerinin yanı sıra; Berrin Zorlu, Roula Habbab, Dalia Garih, Arzu Sabancı, Çiğdem Hitay, Pelin Çebi, Feza Fırat, Başak Oral, Çağla Bostancı, Nesrin Ercan, Zafer Kozanoğlu gibi iş ve cemiyet hayatının tanıdık simaları da katıldı. Gecede elde edilen 150 bin TL'nin üzerindeki gelir Bartın Sevgi Evleri'ne bağışlandı.

Mika-Der Başkanı Nesrin Ercan yaptığı konuşmada; "Dünyaca ünlü müzikalin yetkililerine, maskeleri tasarlayan ünlü sanatçılara, Zorlu Alışveriş Merkezi'ne, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ne, Zorlu Ailesine ve bu çok özel sanat eserlerini çocuklarımız yararına satın alan Mika-Der dostlarına teşekkür ediyorum. Bu özel proje ile çocuklarımızın geleceğine tutulan ışık için çok teşekkür ediyoruz. Elde edilen gelirle Mika-Der Bartın Sevgi Evleri daha da güçlenecek ve buradaki miniklerimiz de aile ortamında yeni yuvalarına kavuşacaklar" dedi.

Zorlu Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Hakan Tomar ise "Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Mika-Der ve değerli sanatçılarımızla yaptığımız işbirliğinin çocuklarımızı gülümsetecek bir sonuca ulaşmasından son derece mutluyuz. Zorlu Alışveriş Merkezi olarak sosyal sorumluluk projelerimizde geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik projelere odaklanıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Davetliler etkinliğin ardından Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde "Phantom of the Opera" müzikalini birlikte izlediler. Tasarlanan maskeler ise 17 Mayıs tarihine kadar Zorlu Alışveriş Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ahmet Güneştekin Devrim Erbil Türkiye Bartın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title