Haberler

'Önderimizin Özgürlüğü Bizim Elimizde'

Güncelleme:

BDP Genel Başkan Yardımcısı, Batman'da Düzenlediği Mitingde,Çok Tartışılacak Sözler Söyledi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Batman'da düzenlediği mitingde, kendi anayasalarını yazmak için 12 Eylül referandumunu boykot ettiklerini söyledi. Kışanak, "Bizim rengimiz belli; sarı, kırmızı, yeşildir. Rengimiz bu kadar açık ve net ortada. Taraflarımızı en güçlü şekilde örgütleyeceğiz. Onlar bu renkleri kabul edecek ve onlar bizim yazdığımız yeni anayasayla Kürt halkına özgürlük ve demokratik özerk Kürdistan gelecek" dedi. Kışanak, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı kast ederek, "Önderimizin özgürlüğü bizim elimizde" dedi.

Batman'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bezler, terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne ilk silahlı eylemlerini planlayan ve 1986 yılında Şırnak'taki Küpeli Dağı'nda öldürülen Mahsum Korkmaz'ın posteri açıldı. BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 12 Eylül'de bütün Kürtler'in sandığa gitmeyeceğini öne sürerken, "Yok sayılmamak için yeni anayasa için sandığa gitmeyeceğiz ve boykot diyeceğiz" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, AK Parti'nin kendileri ve PKK'yı muhatap almadığını söyledi. Yıldız, Kürtler'in ne istediğini, referendumu neden boykot etme kararı aldıklarını anlatmak için meydanlarda olduklarını söyledi. Yıldız, şöyle dedi:

"Dilimiz var, kültürümüz var, üç rengimiz sarı, kırmızı, yeşilimiz var. Daha önce Kürdistan vardı, son 80 yıl ne oldu? Neden Kürdistan'a yasak getirildi. Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'la birlikte 1400 kişi cezaevinde. Bugüne kadar yapılan 3 Anayasa'da Kürtler yok. Diliniz, gazeteniz, siyasetiniz, irademiz anayasada yok. Hep yok sayıldık. Kürtler'e yönelik anayasa da hiçbir şey var mı? Bu anayasa paketi başkan ve siyasetçilerimizi serbest bırakacak mı? O zaman biz neden sandığa gidelim. Bu paket AKP'nin paketidir. İrademiz dışındadır, bu paketi kabul etmeyin. PKK'yi ve bizi muhatap almıyorlar. Bu paketi kabullenmiyoruz ve boykota gideceğiz."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum paketini çıkartarak, 'halkımız bizi onaylıyor' ve 'Bizi tekrar iktidara getirin' diyecek. Kadın yoldaşlarım, daha geçenlerde AKP'nin Rize Belediye Başkanı tüm Kürt kadınlara hakaret etti. Ama o Başbakan Erdoğan Rize Belediye Başkanını kanatlarının altına alıp partiden ihracını önledi. 3 aylık kınama verdi. Biz Kürt kadınlar bunu kabul ediyor muyuz. Bu sandıkta Rize belediye başkanının söylediklerini boş sandıklarla Tayyip Erdoğan'a gönderecek miyiz? Erdoğan geçtiğimiz gün cenazelerimize işkenceyi savundu. Başbakan nasıl, hangi yüzle halkımızdan oy isteyecek? 12 Eylül'de öyle bir sandık göndereceğiz ki, bir daha insanlık suçu işleyenler cesaret alıp kapımızı çalamayacaktır."

"2 GERİLLAYI DEMOKRASİ ŞEHİDİ İLAN EDİYORUZ"

Kışanak, insanlık suçlarının sorumlusunun hükümet olduğunu, hesabını soracaklarını, kadınların, savaşın acısını çok çektiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Yüreğimiz yandı. Eller tetikten çekilsin diye ateşkes çağrısı yaptık, PKK'den olumlu yanıt geldi. Onlar ellerini tetikten çekip kamuoyuna duyurdular. Artık 'silahlar sussun' diyenlerin çağrısına herkesin destek vermesini istiyoruz. Tüm demokratik talebimizi ortaya koyarak askerin de elini tetikten çekmesini sağlamalıyız. Barışı korumak bizlerin görevidir. Türkiye'deki tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz, lütfen bu çağrının arkasında durun. Van'da toprağa düşen iki gerillanın hesabını sorun. AKP hükümeti bu ölümlerden sorumludur. Bu suçtan kurtulmak istiyorsa bu olayın sorumlulara hesap sormalıdır. Van'da yaşamını yitiren iki gerillayı demokrasi şehidi ilan ediyoruz. Bu ülkede Kürtler bedeller ödeyerek demokrasi yolunu açtılar."

PKK'nın gizli şehir yap

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title