Haberler

Önce Vurdular Sonra Dükkanını Kundakladılar... Başkent'in Göbeğinde Torbacı Terörü

Önce vurdular sonra dükkanını kundakladılar.

Önce vurdular sonra dükkanını kundakladılar... Başkent'in göbeğinde torbacı terörü

Ankara Siteler'de uyuşturucu madde satıcıları esnafı canından bezdirdi

Can güvenlikleri olmadığını söyleyen esnaf kendilerini korumak için silahlanmak istiyor

Komşusunun iş yerini soymaya çalışan torbacıya müdahale eden Seyfullah Gök, hem ayağından vuruldu hem de iş yeri ateşe verildi

ANKARA - Ankara'da mobilya imalatçılarının merkezi olarak bilinen Siteler'de uyuşturucu madde satan torbacılar vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Başkent'te Siteler esnafının başı, cadde ve sokaklarda uyuşturucu madde satan torbacılarla dertte. Sokaklarda terör estiren torbacılar, esnaf ve vatandaşları tehdit ederek korkutuyor, iş yeri soyup kundaklıyorlar. Polisin kendilerine yardımcı olmadığını ve can güvenliklerinin olmadığını iddia eden Siteler esnafı ise, eğer böyle giderse kendi can güvenliklerini sağlamak için gerekeni kendilerinin yapacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Siteler'de bulunan bir iş yerini soyan torbacılar, aynı iş yerini ikinci defa soymaya kalkınca ortalık savaş alanına döndü. İddiaya göre, komşusunun iş yerinin soyulduğunu gören Seyfullah Gök isimli esnaf, torbacılara müdahale edince kimliği belirsiz şahıslar ellerindeki pompalı tüfeklerle etrafa ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu Seyfullah Gök ayağından vurulurken, yoldan geçen bir kişi gözünden, diğer bir kişi ise burnundan yaralandı. Hızını alamayan şahıslar, ayağından vurulan Seyfullah Gök'ün hastaneye götürüldüğü esnada iş yerini de ateşe vererek ortalığı savaş alanına çevirdi.

"Polis görev yapmıyor, devlet yok şu anda ortada"

Ayağı sargılı halde kundaklanan iş yerine gelen Seyfullah Gök, gözyaşlarına hakim olamazken, polisin kendilerine yardımcı olmadığını iddia etti. Yaşanan olayı gözyaşları içinde anlatan Seyfullah Gök, "Yanımızdaki dükkan birkaç gün önce soyuldu. Dükkana gittik arkamızdan bir adam geldi, küfür falan etti. Aradan 3 dakika geçmedi, bizim buradaki arkadaşımıza kafa vurdu. Ben ayırmaya gittim o arada silahlar patladı. Bir anda 6-7 kişi oldular, beni bacağımdan vurdular. Burada soyulmadık dükkan kalmadı. Polis görev yapmıyor. Devlet yok şu anda ortada. Benim kaç senelik emeğim gitti. Altındağ ilçe Emniyet Müdürlüğüne ulaşamadım. Karakol polisi 'ekibimiz yok' diyor. Nerede devlet, o zaman ben niye vergi veriyorum. Ben de kaçak çalışayım, niye vergi veriyoruz, tehdit ediliyoruz. Şurada araba çevirenlere niye bir şey yapılmıyor. Olay Pazar akşamı oldu, dün gece de iş yerimi kundaklamışlar. Binamı kundaklayanlar karşı binada esrar satar, hap satar. Bittim ben, 3 tane çocuğum vardı. Ben de artık hap satacağım" diye konuştu.

"Sokakta herkes korkuyor, kimse ses çıkaramıyor"

Torbacılar tarafından ayağından vurulan Seyfullah Gök'ün kardeşi Süleyman Gök ise, "Torbacılar 7 tane polis ekibinin arasında beni tehdit ediyor" diyerek yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Süleyman Gök, "Polise diyorum ki can güvenliğim yok. Polis memurunun yanında torbacı bana 'Memur bey sen işini bitir git, bizim daha işimiz bitmedi' diyor. Üniformalı polis benim can güvenliğimi korumuyor. Polis diyor ki 'dükkanını kilitle git kardeşim, burada durma' diyor, can malın yongasıdır, illa 5-10 kişiyi de ben mi öldüreyim. Bin lira verdiğim zaman en kral pompalıyı ben de alırım. Adalet herkese lazım. Ben kendi güvenliğimi kendim sağlarsam niye vergi veriyorum, o benim verdiğim vergi ile maaş alıyor. Polis, 'onlar torbacı, onlarla uğraşma' diyor. Beni koruyamıyorsa ben kendi adaletimi kendim sağlarım. Gobit ekmek satan yaşlı adamdan ne istediler. Adamı gözünden vurdular. Şu anda hastanede yatıyor. 3 kişi yaralandı; biri gözünden, biri ayağından, diğer arkadaşında burnu kırık. Polis kimlik tespiti yapmıyor. Polisin yetkisi yoksa vatandaş olarak yetkiyi ben alırım, ben de toplarım esnafı onun dükkanını aleve veririm. Sokakta herkes korkuyor, kimse ses çıkaramıyor. Adam eroin satıyormuş. 10 liraya satılan haplardan ben de alırım, 5-10 kişiyi vururum 'bilmiyordum' derim. Hepimiz silahlanalım o zaman tipini beğenmedim, niye baktın diye vuralım" şeklinde konuştu.

İş yeri soyulan esnaf ise, "Perşembe günü sabah geldiğimde dükkanda hiçbir şey kalmamıştı. 17-18 milyar zarar var. 10 senelik emeğim boşuna gitti. Sıfıra çıktım. Pazar günü yine girmeye çalışmışlar, komşum olarak abi müdahale etmek istemiş, adamı vurmuşlar" dedi.

(ZEY-BT-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Süleyman Gök Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title