Haberler

Omü Hukuk İlk Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Çarşambalı ünlü ilim ve siyaset adamı Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in adıyla 2010 yılında kurulan Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2013 -2014 eğitim ve öğretim yılında ilk mezunlarını verdi. 90 öğrencinin mezun olduğu törende fakültenin yapım maliyetini üstlenen Mustafa Kemal Güneşdoğdu yoğun ilgi gördü.

Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde düzenlenen törene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile il ve ilçe protokolü katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "1. mezunlarımızı vermekten gururluyuz, aileler de çocuklarının meslek sahibi olmasından dolayı mutlular. Hukuk, ülkemizde en popüler mesleklerden birisi. İş imkanı çok olan bir bölümü bitirdiniz. Türkiye'deki huzuru, insanlar arasındaki ilişkilerin pozitif yönde ilerlemesini sağlayacak meslek grubu hukukçulardır. Velilerimizi ve hocalarımızı kutluyorum. Genç hukukçularımızı tebrik ediyorum. Yolları açık olsun" dedi.

İlçeyi üniversite şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Çarşamba İletişim Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültelerinin yapımını üstlenen değerli büyüğüm ağabeyim Mustafa Kemal Güneşdoğdu'ya şükranlarımı arz etmek istiyorum. 2010 yılından 2014 yılına geride kalan 4 yıllık süre içerisinde hem Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi mezunlarını verdi hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde hukuk, iletişim ve sosyal bilimler fakültesi, meslek yüksek okulu ile birlikte bir üniversite alt yapısını oluşturacak yapılaşma ve inşaatlaşma faaliyeti devam ediyor. Yüksek öğrenim yurtları ve sosyal tesislerimizle birlikte bu güzel ve Samsun'umuzun önemli şehri. Mezun olan meslektaşlarımıza başarılar diliyor, ailelerine saygılar sunuyorum" diye konuştu.

İş adamı Mustafa Kemal Güneşdoğdu, "Bugün burada Hukuk Fakültesi'nin ilk mezuniyetindeyiz çok mutluyuz. Bundan 5-6 sene önce 'Çarşamba'da hukukçu yetişecek' deselerdi kimse inanmazdı. Ancak şimdi bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Azim ve cesaretle giriştiğimiz bu kutsal işte sayın rektörüm ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri ise şunları kaydetti: "Bugün çok heyecanlıyım. 5 sene önce bu fakülteye 75 öğrenci ile başladık. Şu anda 90 öğrenci mezun ediyor. 5 yılda olağan üstü gelişme olmuş. Türkiye'de isim taşıyan tek Hukuk Fakültesi burasıdır. Bundan biz büyük bir onur duyuyoruz. Öğrencilerimizin de onur duymalarını istiyoruz. Ayrıca birde mezunlar kulübünün oluşturulması gerek. Fakültemizin bu aşamaya gelmesinde emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hüseyin Dündar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title