Haberler

Ölümlerde Dünya Markası Olduk

Güncelleme:

İş Adamı Sadece Para Kazanmaz

Çarpıcı açıklamalarıyla farklı bir profil çizen İsmar Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Bilgen "Ben beklerdim ki genç yaşında öldürülen gençler değil, bir iş adamının faydası marka olsun. İş adamlarımızın birçoğu faydalı iş yapmak yerine ölümlerle marka olan bir yönetimin iktidar metresliğini icra etmekten geri kalmıyor" dedi.

İktidar metresliği kavramını ortaya atarak iş dünyasının da ülke sorunlarında payı olduğunu dile getiren Kazım Bilgen "Bu utanç yıllarını sadece hatırlamak üzere geride bırakacağız ama her candan hepimiz sorumluyuz. Dilencilik kültürünün ötesinde ülkenin geleceği olan üretim için gerekirse canını ortaya koyan işçi değil iş adamı olmalı. Ben beklerdim ki genç yaşında öldürülen gençler değil bir iş adamının faydası marka olsun. Fakat günümüzde mücadele eden yaşatılmıyor ve onun üzerinden birçok durum sosyal marka haline geliyor. Dünya bizi bu olaylarla konuşmaya devam ediyor" dedi.


Ölümlerin önüne geçilmesi gerektiğini savunan Bilgen "İşte bütün mesele de bu. Bu memleketin yetiştirdiği değerler her konuda duyarlı olmalı. Seviyesizliklerini her yerde görürken, tarihi kalleşlikleri bu kadar bilirken, esnafımıza kadar ekonomimiz, iktidara kadar siyasetimiz Araplarla besleniyor. Soruyorum şimdi; bizler Arapları bu kadar eleştirirken acaba iktidar, Arap hayranlığı mı yaşıyor yoksa artık elleriyle pilav mı yiyecekler? Ülkemde çocuklar öldürülüyor. Bazıları sadece Kürt, bazıları da sadece Türk olduğu için başını çevirenler, anlamazdan gelenler var. Çocukların milliyeti de, dini de sorgulanamaz. Bizim olmadığımız yerde yağmur bile yağmaz diyenler yağmuru açıklıyorlar da kurşunun hesabını vermeye yanaşmıyorlar" dedi.

Oyun Bu Dünyada Oynanır

Milletvekilliği aday adaylığını da açıklayarak taşın altına elini koymaya hazırlanan iş adamı çocuk ölümleri ile ilgili de şunu söyledi: "Siyasetçi kim olursa olsun her candan sorumludur. Ali İsmail Korkmaz vakası var mesela. Savcı müebbet istedi hakim 10 yıl verdi. Adalet ancak vicdanlar huzura erdiğinde adalet olur. Sen rantını, makarnanı, dolarını, kutunu hatta canını kaybetmekten korkuyorsun ama "Ali İsmail Korkmaz" yani korkmadan haykırmış. Bu adalet anlayışı, Ali İsmail'in annesinin yarasını sarar mı? Buna güç sahibi iş adamları da el atmalı. Yardım ve dilencilik kültürünün ötesinde ülkenin geleceği olan üretim için gerekirse canını bile ortaya koymalı. Yunanistan'da 15 yaşında Alexis polis tarafından öldürüldü. Halkın birikmiş öfkesi iktidarı değiştirdi. Bizde ise AKP iktidarı döneminde 241 çocuk olaylarda öldü. Bu çocuklar, bu dünyadan diğer dünyaya oyun oynamaya gitmedi herhalde."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title