Haberler

    Ölüme Giden Astronotun Hikayesi...

    Çıktığı Uzay Yolculuğun Sonunda Öleceğini Bilen Astronotun Trajik Öyküsü Tüylerinizi Ürpertecek...

    Vladimir Komarov uzay aracına binerken, çıkmak üzere olduğu yolculuktan sağ olarak geri dönme ihtimalinin neredeyse sıfır olduğunu biliyordu. Yine de onu uzay mekiğine doğru ilerlemekten alıkoymayan şey insanüstü bir cesaret değildi. Bilerek ölüme gitmesinin çok daha insani bir sebebi vardı...

    1967 yılında Sovyetler Birliği'nin başkanı olan Leonid Brezhnev, devrimin 50. yılının büyük bir gösteri ile kutlanmasına karar vermiş ve bu gösteri için de Soyuz 1 adlı mekiğin uzaya gönderilmesini istemişti. Fakat mekik ile ilgili incelemelerde bulunan, dış uzaya giden ilk insan olan ve Komarov'un çok yakın dostu olan Yuri Gagarin, bu yolculuğun tehlikeleri ile ilgili 10 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Gagarin'e göre Soyuz 1'de tam 203 adet mekanik sorun bulunuyordu. Bu sorunlar mekiğin uzayda yol alabilmesini hatta uzaya ulaşmasını bile neredeyse imkansız hale getiriyordu.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

    Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

    Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

    Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

    İsrail ordusuna katılan ABD'li askerden skandal paylaşım! Camiye hakaret dolu mesajlar yazmışlar

    İsrail ordusuna katılan ABD'li askerden skandal paylaşım! Camiye hakaret dolu mesajlar yazmışlar

    Bakmadan Geçme

    Niğde bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Nevşehir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Muş bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Muğla bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Sürat Kargo, Aras Kargo, Yurtiçi, MNG Kargo Bayramda çalışıyor mu? Kargolar bayramda dağıtım yapacak mı? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye maçı ne zaman? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Zonguldak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü resmi tatil sayılır mı, tam gün mü, yarım gün mü tatil? Yozgat bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Van bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kurban Bayramında kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramında kargolar dağıtım yapıyor mu, açık mı? Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
    Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

    Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title