Haberler

Ölümden Kaçan Ezidiler Batmanda Hayat Buldu

Güncelleme:

IŞİD'in infazlarından kaçarak Batmana sığınan Ezidiler, yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyorlar.

Ölüm tarlasından kaçtılar, Batmanda hayat buldular.

Geçen sene yaşadıkları toprakları ölüm korkusuyla terk eden Şengalli Ezidiler, Batmandaki yaşama alışarak yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

IŞİD mensuplarının yakınlarını gözleri önünde sebze ektikleri tarlalarda öldürdüklerini ve kafalarını kestiklerini belirten Ezidi sığınmacılar, yaşadıkları korkunç trajediyi unutmaya çalışıyorlar.

"Ölüm tarlalarından kaçtık, Batmanda hayat bulduk" diyen Ezidiler, "O günleri hatırlamak bile istemiyoruz. Gözlerimizin önünde akrabalarımızın ve aile bireylerimizin kafaları kesildi. Bizler bir anda kaçmayı başardık ve çok zorlu koşullardan sonra Batmana ulaştık. Batman Belediyesi ve Batman halkının bizleri kabul etmesi, bizi barındırmaları bizleri hayata bağladı. Bu iyiliği asla unutmayacağız" dediler.

MAĞAZALARI GEZEREK STRES ATIYORLAR!

Önceki gün bir ayakkabı mağazasında ayakkabı beğenmeye çalışan Halef Mılko, Ali Murat ve Bereket Reşo isimli Şengalli sığınmacılar, yavaş yavaş üzerlerindeki psikolojik baskıyı atmaya başladılar.

Ezidilerden Halef Mılko, " Biz Esentepe 'de bulunan Belediyespor sosyal tesislerinde kalıyoruz. IŞİD vahşetinden ve katliamlarından kaçıp buraya geldik. Burada bize her konuda destek veren herkese ve özellikle Batman Belediyesine Teşekkür ederiz. Sıkıntılarımızı aşmada önemli katkılar ve projelere imza attılar. Bizi evimizdeymiş gibi hissettirdiler. Minnettarız" şeklinde konuştu. Kaynak: batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

şahin kaplan:

Kim demiş inanmıyor lar Allah a? Bilmeden konuşmayın

0
1
yanıtYanıtla
xaloMobil-IOS:

Allah'a inanmıyorlar ki !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title