Haberler

Oltu'da Kutlu Doğum Coşkusu

Erzurum’un Oltu ilçesinde ilçe müftülüğünün organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde katılımcılar salona sığmadı.

Erzurum'un Oltu ilçesinde ilçe müftülüğünün organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde katılımcılar salona sığmadı. Özellikle programa yoğun ilgi gösteren kadınlar izdihama neden oldu.

İki bin kadının katıldığı program Oltu Efkan Ala Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa gelen davetlilere bin 500 adet gülün yanında kitap ve çocuklara balon dağıtıldı.

Program Ayşe Ana Kız Kuran Kursu öğrencisi Rümeysa Sürbahan'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Oltu İlçesi Müftü vekili Ahmet Özmen yaptı. Müftü vekili Özmen, "Bizleri yoktan var eden farklı coğrafyalarda yaşıyor olsak ta yüreklerimiz arasında sevgi köprüsü Kuran yüce Allah'a hamdı senalar olsun. Biz millet olarak farklı sevmişiz peygamberimizi farklı değer vermişiz. Sevgililer sevgilisine Millet olarak farklı kasideler okumuşuz.farklı namelerle terennüm etmişiz peygamberimiz Muhammet Mustafa'ya olan sevgimizi sevdamızı.bizle ahir zaman kardeşleri olarak bizler onu hep yanı başımızda görmüş ve öyle sevmişiz Millet olarak bizler yüreklerimizde hep onun sevgisini taşımız" dedi.

Programda daha sonra Oltu İğdeli Mahallesi Camii İmam Hatibi Ahmet Akçay'ın okuduğu bir birinden güzel ilahiler salonu dolduran konukları mest etti.

Peygamber efendimiz ile birlikte yaşama" konulu sinevizyon gösterisinin ardından Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Anabilim dalı Öğretim Üyesi Doç Dr.İsmail Altun "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku" konulu konferans verdi.

Program Ahmet Akçay'ın söylediği kaside ve ilahilerle son buldu. Gündüz bayanlara yapılan program Akşam ise erkeklere yapılacak. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Efkan Ala Erzurum Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title