Haberler

Olin Edirne'den, Köşe Yazısına Tepki

Güncelleme:

Olin Edirne Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu, yerel bir gazetede yayımlanan köşe yazısının, gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Olin Edirne Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu, yerel bir gazetede, kulüplerinin de adının geçtiği köşe yazısının, gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, bir köşe yazarının, "Sportif Beddua" başlıklı yazısında, Olin Edirne'nin de ismini vererek gerçekle hiçbir alakası olmayan ifadeler kullandığı belirtildi.

Olin Edirne'ye şehirden destek yağdığı haberinin tamamen gerçek dışı olduğu ifade edilen açıklamada, kulübün en az iki sezondur şehirden gerekli maddi desteği alamaması nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreç geçirdiği vurgulandı. Kulübün en büyük sponsoru ve maddi kaynağının Edirne Yağ Sanayi AŞ ve şirketin sahiplerinden Sayın M. Edip Ağaoğulları olduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bunun dışında bütçemiz, Türkiye Birinci Basketbol Ligi'nde oynamamızdan dolayı Basketbol Federasyonundan gelen yayın gelirleri ve her maçımızın iddiaya girmesi sonucu aldığımız yasal paylardan, ayrıca şehir dışından sağladığımız bazı sponsorluk anlaşmalarından oluşmaktadır. Şehrimizden verilen katkı sadece maç biletleri ve kombine kart satışlarından oluşan gelirlerdir. Bu sezon başında satışa çıkardığımız ve 2 bin 500 dolayında satılan otomobil piyangosu biletlerinin 105'i Bülent Paçarız tarafından, 45'i kulüp binasından satılmış, 358'i de kombine kartı sahiplerince alınmış, geri kalan büyük bölüm ana sponsorumuz Edirne Yağ Sanayi AŞ'nin gayretleriyle ilişkide oldukları kişi ve Edirne dışındaki iş yerlerine satılmıştır."

Açıklamada, Edirne Belediyesi tarafından alınan 100 kombine kart ve piyango biletinin daha sonra kulübe iade edildiği ifade edildi.

Beko Basketbol Ligi'nin, Avrupa'nın en büyük ve en değerli iki liginden biri olduğu vurgulanan açıklamada, 16 takımın yer aldığı ligde, Olin Edirne'nin 4 yıldan bu yana Edirne'yi temsil ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Yağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title