Haberler

Öldürülen AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İçin Bilecik'te Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı

Diyarbakır’da uğradığı saldırı sonucu hayatı kaybeden AK Parti Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Bilecik’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır'da uğradığı saldırı sonucu hayatı kaybeden AK Parti Diyarbakır eski İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Bilecik'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Şerifpaşa Camii'nde öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, partililer ve cemaat katıldı.

Gıyabi cenaze namazı sonra açıklama yapan Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ramazan Bayramı'nın hemen arkasında Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından ülkede yaşanan terör olaylarının vatandaşların huzurunu kaçırdığını söyledi. Eldemir, "Birçok vatan evladımız, güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımız terör eylemlerinin kurbanı oldular. Bu konuda millet olarak üzgünüz. Ama şunu özellikle de ifade etmemiz lazım, millet olarak güçlü bir milletiz ve devlet olarak güçlü bir devletiz. Bu ülkenin birliğine beraberliğine, toprak bütünlüğüne kastedecek bütün şer odakları, terör örgütleri eninde sonunda hakkettikleri ceza ile cezalandırılacaklar. Bundan dolayı bu noktada tüm güvenlik güçlerimiz bu terör faaliyetlerinin sona erdirilmesi için son teröriste yok edilinceye kadar da bu teröristlerle mücadelesini sürdürecek. İnşallah en kısa sürede bu huzursuzluk ortamı giderilir ve bunun neticesinde ülkemiz tekrar son 3 yılda yaşamış olduğu huzurlu ortama döner diye düşünüyoruz" dedi.

"TEK SUÇU, KİRLİ EMELLERE ALET EDİLEMEYEN VE KİRLİ EMELLERLE MÜCADELE EDEN BİR SİYASİ PARTİDE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI YAPMASI"

Yunus Koca'nın öldürülmesine ilişkin ise Eldemir, şöyle konuştu:

"Tek suçu bu noktada belki kirli emellere alet edilemeyen ve kirli emellerle mücadele eden bir siyasi partide gençlik kolları başkanlığı yapmış olmasıydı. Ama biliyorsunuz terör masumları öncelikle hedef alır ve bunla birlikte o bölgede birçok vatandaşımızı şuanda o bölgede katlediyorlar. Askerimize bir takım intihar eylemleriyle güvenlik güçlerimizde saldırmaya çalışıyorlar. Hakkettikleri cezayı alacaklar. İnşallah bu terörün en kısa sürede kökü kazınacak."

"RABBİM BİZE SENİN GİBİ İSMİNE YARAŞIR BİR ÖMÜR YAŞAMAYI NASİP ETSİN"

AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ise, bir dönem önce kendisi ile aynı görevi yapan Yunus Koca'nın hain bir saldırı sonucu şehit edildiğini belirterek, "Ne güzel bahar gelecek memleketime, Karadeniz dağlarında horon tepecek, Cudi'de halay çekecektik beraber. Hayalet şehir Diyarbakır. Şehirde bütün kepenkler kapalı. Gökyüzünde helikopterler, caddelerde zırhlı güvenlik araçları var. İlçelerden insanlar göç ediyor. Ne için, bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz? Bir tarafta teknesi batıp, kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri. Bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri. Yuh bize be. Bugünlerde vicdanı rahat uyuyan var mıdır? Hadi yüreğiniz yetiyorsa mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünüzü götürün. Kimse size ırkın ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar. Senin yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyimiz yok Yunus. Rabbim bize senin gibi ismine yaraşır bir ömür yaşamayı nasip etsin Kardeşim. Rabbim seni cennetine kabul etsin" diye konuştu.

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım da, terörü kınadıklarını kaydetti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Eldemir Diyarbakır Ak Parti Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title