Haberler

Olcaytu: Suçlamaları Reddediyorum

İkinci 'Ergenekon' Davasının Tutuklu Sanıklarından Emcet Olcaytu, 'İddianamedeki Bütün Suçlamaları Reddediyorum' Dedi.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Aydınlık Dergisi yazarı ve Ulusal Kanal Hukuk Danışmanı Emcet Olcaytu, ''İddianameye baktığımda, delil diye ortaya konulan belgeyle, terör örgütü üyeliği arasında bir nedensellik bağı kuramıyorum. İddianamedeki bütün suçlamaları reddediyorum'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Olcaytu, savunmasına başlamadan önce Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) duruşmanın başlamasına ilişkin bölümlerin yer aldığı 191. maddesini hatırlattığını belirterek, kendisinin de aynı maddeyi savcılara hatırlatmak istediğini söyledi.

''Savcılık soruşturma safhasında adeta CMK'nın ihlal edilecek hiçbir yerini bırakmadı'' diyen Olcaytu, gözaltına alınması ve evinin aranması sırasında hukuksuzluklar yaşandığını öne sürdü.

Olcaytu, 6 aylık süre içerisinde telefon dinlemeleri sonucu 1697 konuşmasından 12 tanesinin iddianameye konulduğunu ifade ederek, soruşturmanın da savcılar tarafından değil, polislerce yürütüldüğünü ileri sürdü.

-''NE ZAMAN BU ÖRGÜTE GİRMİŞİM?''-

İddianamede suç tarihi olarak gözaltına alınma tarihinin belirtildiğini iddia eden Olcaytu, ''Suçun sona erdiği tarih belli. Peki ben ne zaman bu örgüte girmişim? İlkokula başladığımda mı, doğduğumda mı, 18, 35 yaşında mı? Hangi eylem nedeniyle örgüt mensubu olduğumun belirtilmesi lazım'' dedi.

Olcaytu, savcıların kendi aleyhlerinde delil toplamaya zorladıklarını ve CMK'nın 191. maddenin hiçe sayıldığını ileri sürerek, ''Mesleğini inkar etmeyi anladık da yasayı nasıl inkar ediyorlar? Biz bu kadar ne yapmışız da özgürlüklerimiz elimizden alınarak böyle bir muameleye tabi oluyoruz? Biz niçin bu kadar işleme maruz kaldık? Hiç olmayacak gerekçelerle özgürlüğümüzden mahrum durumdayız'' şeklinde konuştu.

Telefon dinleme, arama ve gözaltı işlemleri öncesinde savcının ve polisin elinde hiçbir delilin olmadığının iddianameden belli olduğunu anlatan Olcaytu, kendisi hakkında neden ''makul şüphenin'' doğduğunun belli olmadığını söyledi.

Doğu Perinçek ve Tuğrul adlı bir kişiyle yaptığı telefon konuşmasının ses kaydını mahkeme heyetine dinleten Olcaytu, endişeli oldukları yönündeki iddiaların bu konuşmalara bakıldığında doğru olmadığını kaydetti.

Olcaytu, ''O tarihte biz Ergenekon nedir onu arıyoruz. Mensubu olduğumuz iddia edilen örgütle ilgili dokümanları arıyoruz. Benim hakkımda yer verilen 'lobi belgesi nedir?' diye arıyoruz, Aksiyon Dergisinde buluyoruz. Biz ceza hukuku genel ilkeler dersini okuduğumuz zaman her suçun bir maddi bir de manevi fiili oluşacağını öğrenmiştik. Ayrıca bir de nedensellik bağı vardır. Ben herhangi bir eylemde bulunmuşsam bu eylemle doğan sonuç arasında bir neden yoksa ben suçtan sorumlu tutulamam. İddianameye baktığımda, delil diye ortaya konulan belge ile terör örgütü üyeliği arasında bir nedensellik bağı kuramıyorum. İddianamedeki bütün suçlamaları reddediyorum'' diyerek savunmasını tamamladı.

Mahkeme Başkanı Şengün, Olcaytu'nun savunmasını tamamlaması üzerine duruşmaya 13.30'a kadar öğle arası verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title