Haberler

Okullarda Onarım Çalışmaları Sürüyor

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük'teki okulların 2013-2014 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmesi için bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Karabük'teki okulların 2013-2014 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmesi için bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Okulların onarımı ile ilgili çalışmaların İl Özel İdaresinin gözetiminde devam ettiğini analtan Gürpınar, "Biz İl genelinde 66 tane okulumuzun onarımını teklif ettik. İl Özel İdare Genel Sekreterliği bunları inceliyor ve sırasıyla ihale ediyor. Şu ana kadar en az 20 tane okulun onarım ihalesi yapıldı ve buralarda boya badana, bakım, tuvalet, çatı aktarımı gibi onarımlar yapılıyor" dedi.

Müdürlük olarak planladıkları büyük yatırımlarında olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, "Bunların da ihalesini bekliyoruz. Yenice Anadolu Lisesi yapımı programımızda ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde ihale aşamasında, ihalesini bekliyoruz. Yine Yenice'de Yortan Çok Programlı Lisesi yapılacak proje aşamasında daha sonra ihale aşaması başlayacak. Merkezde Kayabaşı İlköğretim Okulumuzun şu anda yaklaşık maliyeti hesaplanıyor, mevcut okulumuz ikili eğitim yapıyor, orada yeniden daha güzel bir okul yapacağız. 100. Yıl Mahallesinde bir Anaokulu yapmayı planlıyoruz teklifimiz Özel İdarede yaklaşık maliyet aşamasında. Safranbolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 200 öğrencilik pansiyonu ile beraber yapılacak o da Özel İdareye teklif edildi yapılmasını bekliyoruz. Ovacık İlçemizde Şehit Mustafa Kızılkaya Çok Programlı Lisesine 12 derslikli yeni bir bina yapacağız çünkü bu proje aşamasında bu okulumuz oradaki Halk Eğitim binasında eğitim öğretimini sürdürüyor yeni 12 derslikli güzel bir okul oraya yapacağız İnşallah. Yine Ovacık İlçemizde Spor Lisemize Kapalı Spor Salonu yapılacak o da ihale aşamasında. Bunun dışında güçlendirmesi yapılan Merkezde Ticaret Meslek Lisemiz var onunda güçlendirme işi bitmek üzere şu anda müteahhit çalışıyor. Biten okullarımız var, Ömer Lütfi Özaytaç İlkokulunu ek bina yaptık önümüzde eğitim öğretim yılında rahatlama olacak, ayrıca bu okulumuzda üç tane bina var bir tanesini İnşallah bağımsız Ana Okulu yapacağız, o çalışmamız devam ediyor" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Gürpınar Karabük Ovacık Yenice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title