Haberler

"Okullarda Çözüm Odaklı Kısa Danışmanlık Yaklaşımı" Semineri

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından, öğretmenlere "Okullarda Çözüm Odaklı Kısa Danışmanlık Yaklaşımı" semineri verilmeye başlandı.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından, öğretmenlere "Okullarda Çözüm Odaklı Kısa Danışmanlık Yaklaşımı" semineri verilmeye başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, okullarımızdaki rehberlik servislerinin büyük işlere imza atar hale geldiğini söyledi.

Öğrencileri her alanda motife eden, sorunlarını dinleyerek çözen rehber öğretmenlerinin bilgilerini pekiştirmeleri için bu semineri düzenlediklerini anlatan Aksoy, "Bu seminerde branşlarında uzmanlaşmış iki hocamız ders anlatacaktır" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nevin Dölek de okullarda çözüm odaklı kısa danışmanlık yaklaşımı konusuna değinerek, şunları kaydetti:

"Bu model, problemin kendisinden çok çözüme odaklanan sistematik bir yaklaşım sunar. Danışanın güçlü yönleri üzerine yoğunlaşır. Çözüm, danışanın kendinden kaynak alır, bu durum danışanın öz güveni üzerinde de olumlu bir etki yaratır. Kişinin şu ana kadar hiç denemediği ve yapamadığı ile değil, geçmişteki başarılarıyla ilgilenir, danışan sorunların daha başedilebilir olduğu dönemleri hatırlaması konusunda cesaretlendirilir. Varolan sorunu ortadan kaldırmayı amaçlamak yerine olumlu olan şeyleri yaratmayı ve artırmayı amaçlar. Birçok sorun alanında kısa sürede sonuç elde edilmesinde etkili bir yaklaşım olan Çözüm Odaklı Danışmanlık, kısa zaman içerisinde çok sayıda kişiye hizmet vermek durumunda olan bir model sunmaktadır. "

Seminerin 3 gün süreceği öğrenildi.

- IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title