Haberler

Okullar, Birinci Sınıflar İçin Bir Hafta Erken Açıldı

Ergani'de, yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ile lise 1. sınıfa devam edecek öğrencilerin "okula uyum eğitimi" başladı.

Ergani'de, yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ile lise 1. sınıfa devam edecek öğrencilerin "okula uyum eğitimi" başladı.

Eğitimin başlaması dolayısıyla İnklap İlkokulu'nda düzenlenen programa Kaymakam Erdinç Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Servet Yalçın katıldı.

Kaymakam Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrencilerin uyum sürecini kolaylaştırmak adına okullarda öğretmenlerin özverili şekilde çalıştıklarını söyledi.

Verilen eğitimin yanı sıra çocukların oyunlarla birbirleriyle kaynaşmasının da sağlanacağını vurgulayan Yılmaz, "İlçede eğitim öğretim dönemi için hazırlıklar tamamlandı. Herhangi bir eksiğimiz bulunmamakta. Çocuklarımız bugün okula velileri ile geldi. Uyum sürecinin kolay geçmesi adına öğretmen arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösterecek" dedi.

Yılmaz, ilçede bu yıl ilköğretimde 5 bin öğrenci eğitim göreceğini ifade etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title