Haberler

Okuldaki Palalı Saldırı Girişimi Güvenlik Kamerasında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Öğrencinin müdür yardımcısı odasına palayla girmesi-Olayın yaşandığı okuldan güvenlik kamerası görüntüleri-Okul önünde toplanan öğrenciler ve protestocular-Eğitim Sen temsilcisinin konuşması Bursa'nın Kestel ilçesinde bir lisede, öğretmeni sınıfta darbettikten bir gün sonra müdür yardımcısının odasına palayla girerek saldırı girişiminde bulunan erkek öğrenci gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Öğrencinin müdür yardımcısı odasına palayla girmesi-Olayın yaşandığı okuldan güvenlik kamerası görüntüleri-Okul önünde toplanan öğrenciler ve protestocular-Eğitim Sen temsilcisinin konuşması Bursa'nın Kestel ilçesinde bir lisede, öğretmeni sınıfta darbettikten bir gün sonra müdür yardımcısının odasına palayla girerek saldırı girişiminde bulunan erkek öğrenci gözaltına alındı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kestel Çimento Fabrikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 3 Kasım'da öğretmen Serkan Karabulut, "girişimcilik dersi" verdiği öğrenciler arasında bulunan bir kızın, sınıftan çıkma isteğini kabul etmedi.Teneffüsün ardından ikinci derse girmeyen bu kız öğrenci, başka sınıftaki arkadaşı E.S'ye durumu anlattı. Bunun üzerine Karabulut'un sınıfına gelen E.S, onu darbettikten sonra okuldan kaçtı. Hafif yaralanan ve hastanede tedavisini yaptırarak rapor alan Karabulut, E.S. hakkında polise şikayette bulundu.Okula bir gün sonra tekrar gelen E.S, bu kez elindeki palayla koşarak Müdür Yardımcısı İbrahim Özaltan'ın odasına girdi. Özaltan'a saldırı girişiminde bulunan ve bazı eşyalara zarar veren E.S, öğretmenlerin toplanması üzerine koşarak uzaklaştı. Bahçedeki öğrencilerin, teslim olması için ikna etmeye çalıştığı E.S, elindeki palayla okuldan uzaklaştı.Durumun bildirilmesi üzerine okula gelen polis ekibi, Özaltan ve öğretmenlerin ifadelerine başvurdu. Özaltan da E.S'den şikayetçi oldu. Bundan birkaç saat sonra okula yeniden gelen E.S, polise teslim oldu.Gözaltına alınan öğrenci, işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği adliyede, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.Lisenin güvenlik kamerası kayıtlarında, eline pala bulunan E.S'nin, müdür yardımcısı odasına kapıyı tekmeleyerek girmesi ve kısa bir süre sonra olay yerinden koşarak uzaklaşması yer aldı. Görüntülere, bunun ardından öğretmen ve öğrencilerin yaşadığı panik ile bahçede öğrencilerin E.S'yi teslim olması için ikna etme çabaları da yansıdı. - Sendikalardan ortak protestoEğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarının üyelerinden oluşan grup, okulun önünde toplanarak darp olayı ve saldırıyı protesto etti.Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen temsilcisi Fadime Erezer, eğitim sisteminin ciddi şekilde sorgulanması gerektiğini söyledi.Son yıllarda okullarda idareci ve öğretmenlere şiddetin arttığını belirten Erezer, şöyle konuştu: "Eğitim emekçilerini darbeden, yaralayan, bazen de ölümümüze sebep olanlar maalesef en yakınımızda olan öğrenci ve velilerimizdir. Öğretmenlere yönelik şiddete karşı gerçek çözümler üretilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı şiddetin tarafı yapan toplumsal yozlaşmaya karşı her gün sevgiyi büyütmeye, karşımızdakine saygı duymayı öğretmeye devam edeceğiz. Okulumuzda yaşanan bu şiddeti kınıyor, öğretmenlerimizin yanında olduğumuzun ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kestel Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title