Haberler

Okul Müdürleri Atamaları Davalık Oldu

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Recep Varlıakman okul müdürleri atamaları ile Manisa Valiliği’ne suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi Başkanı Recep Varlıakman okul müdürleri atamaları ile Manisa Valiliği'ne suç duyurusunda bulundu.

Bulunacağı suç duyurusu öncesi Manisa Valiliği önünde gazetecilere açıklama yapan Şube Müdürü Recep Varlıakman, "Okul müdürleri atamaları ile ilgili puan değerlendirmesi sonuçları ilan edildi. 1 gün sonrası yani 22 Ağustos tarihi itibariyle MEB sisteminde 75 puan ve üzeri alan okul müdürlerinin isimleri açıklandı. Tabi biz eğitim sendikası olarak bu yapılan idareci puan değerlendirmelerinde ciddi olarak sıkıntılar olduğunu söylüyoruz. Ciddi anlamda sıkıntıları tespit ettiğimiz için Türk Eğitim-Sen genel merkezi tarafından bana yetki devri yapılarak bende bu yetkiyi kullanmak kaydıyla bugün itibari ile valiliğe geldim. Bu puanları vermiş olan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri ile ilgili idari soruşturma açılması için Manisa Türk Eğitim-Sen Şubesi'nin dilekçelerini teslim edeceğim. Bundan sonrada hukuki sürecin başlaması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz" dedi.

Neden suç duyusunda bulunduklarına değinen Varlıakman, "Görevlendirme olarak herhangi bir ilçede çalışan veya görevlendirme olarak herhangi bir ilçenin şube müdürlüğünde çalışmış insanlar o ilçenin bir kurumuna okul müdürü iken hem kendilerine puan veriyorlar. Hem de o ilçede bulunan okul müdürlerine puan veriyorlar. Valilik ve kaymakamlık oluru ile oralara gelmiş olanlar oradaki okul müdürlerini tanımaksızın hem onlara hem de kendilerine puan vermiş olmaları etik bulmak azla mümkün değildir. Bu ilçedeki müdürler Memur-Sen'e bağlı olan Eğitim-Bir-Sen'e bağlı sendika üyeleri. Bunların yaptıkları doğru değil. Ayrıca bu 51 İlçe Milli Eğitim veya Şube Müdürü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına da adli yönden suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title