Haberler

Okul Kıyafetleri Olmayan 4 Kardeşe Belediyeden Yardım

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde ihtiyaç sahibi bir ailenin 4 çocuğunun, okul kıyafetleri ve ayakkabıları olmadığı için okula gidememesi üzerine Şahinbey Belediyesi harekete geçti.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde ihtiyaç sahibi bir ailenin 4 çocuğunun, okul kıyafetleri ve ayakkabıları olmadığı için okula gidememesi üzerine Şahinbey Belediyesi harekete geçti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aileyi ziyaret etti.

Ünaldı Mahallesi'nde ikamet eden Sayılır ailesinin yaşam mücadelesi, İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberiyle duyulmuştu. İki odalı evde yaşam mücadelesi veren Sayılır ailesinin 4 çocuğu, okul kıyafetleri ve ayakkabıları olmadığı için okula gidemiyordu. Haberi gören Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sabah saatlerine aileyi ziyaret etti. Çocuklara okul çantası, kitap ve oyuncak hediye eden Tahmazoğlu, aileyle yakından ilgilendi.

Tahmazoğlu, aileye Şahinbey Belediyesi tarafından daha önce de yardım yapıldığını söyledi. Ailenin, geçen yıl verilen kartla sosyal markette 4 ay süreyle alışveriş yaptığını ifade eden Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Bizim verdiğimiz limitler dahilinde, fakat daha sonra kocası işe girdiği için biz yardımı kesmişiz. Çünkü bizim sistemimizde, ailede çalışan biri olduğu zaman yardım yapmıyoruz. Tembelliğe teşvik etmemek için. Eşi yeniden işten ayrılmış. Biz de bunu basından öğrendik. Dolayısıyla tekrar sosyal marketimizden alışveriş yapmak üzere market kartı verdik. Bundan sonra düzenli olarak tekrar marketten gıda ve kıyafet ihtiyacı varsa karşılama imkanı olacak" dedi.

Emine Sayılır ise Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere, kendisine yardım eli uzatan tüm hayırseverlere teşekkür etti.. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi İhlas Haber Ajansı Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title